Cum alegi perna ideala. Cele mai bune sfaturi

0

Perna ideală este garanția unui somn sănătos și trebuie să corespundă stilului tău de dormit. Pentru a avea un pat confortabil nu doar salteaua este esențială, perna ideală fiind una din garanțiile unei coloane vertebrale sănătoase. Perna pe care dormi nu influențează doar calitatea somnului, dar a folosi o pernă greșită duce la probleme serioase ale coloanei vertebrale, la dureri de cap, dureri de gât, amorțeala umerilor și brațelor și disconfort diurn, nu doar în timpul nopții.

perna ideală (5)

Citeste si: Lenjeria de pat si cateva sfaturi

Perna ideală permite sistemului osos și muscular, dar și articulațiilor din zona cervicală să se relaxeze și să contribuie la atenuarea presiunii în zona umerilor, gâtului și spatelui. Perna ideală trebuie să permită gâtului să nu se curbeze când stai pe o parte și să respecte linia anatomică la poziția pe spate. Dacă perna este prea mare gâtul stă anormal, mușchii umerilor și gâtului se vor încorda. Dacă este prea mică mușchii vor fi tensionați, iar coloana va avea de suferit mai ales în zona cervicală.

perna ideală (6)Chiar dacă ai găsit perna ideală, aceasta trebuie schimbată o data la fiecare 18-30 de luni.

Perna ideală se alege în funcție de felul în care dormi. Dacă dormi pe spate ideale sunt pernele subțiri, pentru a nu stă cu capul în piept. Cele mai bune au și o mică scobitură care face că gâtul și capul să stea în poziția firească. Ia în considerare o pernă cervicală, care va oferi un sprijin suplimentar pentru gât.

Citeste si: Ce probleme de sanatate poate cauza un pat nepotrivit?

Dacă dormi pe o parte, perna ideală trebuie să fie mai fermă, și să umple distanță dintre ureche și umărul pe care dormi.

Dacă dormi pe burtă, caută o pernă foarte subțire. Chiar dacă nu simți nevoia să pui o pernă sub cap, încearcă să pui una sub burtă, pentru a evită durerile de spate, în zona lombară.

Dimensiunea pernelor de pat trebuie stabilită în funcție de mărimea patului și de poziția în care dormi. Pernele clasice pentru pat au formă unui pătrat sau a unui dreptunghi, cu dimensiunea de 50-—70 sau 70-70 cm.

perna ideală (7)Un alt criteriu care definește perna ideală este materialul pentru umplutură. Pernele umplute cu material natural (pene și puf), oferă mai mult confort, țin mai mult la uzură și sunt maleabile. Pernele cu pene oferă mai mult suport și rezistentă, dar sunt mai puțin moi și pufoase decât cele din puf. Deși destul de costisitoare, pernele umplute cu puf de bună calitate pot rezistă până la 10 ani. Schimbarea lor nu este necesară, dar la fiecare 12-14 luni trebuie curățate temeinic. o bună soluție este expunerea pernelor la soare puternic timp de mai multe zile.

Pernele sintetice și din poliester sunt în general solide. Aceste perne sunt de multe ori modelate pentru a oferi suport anumitor părți ale corpului. Pernele sintetice sunt mai puțin costisitoare decât cele din puf, dar se uzează mai repede. Trebuie înlocuite la fiecare doi ani sau imediat ce își pierd forma.

Citeste si: Perne artistice si reciclarea esarfelor vechi

Perna ideala nu este un moft, iar alegerea unei perne bune poate face diferența între probleme grave ale coloanei vertebrale și sănătatea de lungă durată a acestiea.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply