Auriul revine. Cum îl poți folosi pentru a decora locuința

0

Must have al sezonului toamnă-iarnă în materie de amenajări interioare, auriul revine în forţă. Familiarizează-te cu prezenţa lui şi învaţă să îl foloseşti în combinaţii care să electrizeze şi în acelaşi timp să nu iasă din sfera bunului gust. Iată câteva situaţii în care nuanţele de auriu conferă locuinţei tale eleganţă şi rafinament.

Efect de oglindă

efect oglinda auriu
www.essentialhome.eu

Auriul foarte lucios este evitat, în general, pentru a fi pus pe suprafețe foarte ample, însă atunci când suprafața obiectului prezintă diverse denivelări sau imperfecțiuni care întrerup întinderea mare a obiectului, acest aspect strălucitor poate fi un avantaj. Decorul casei se oglindește în obiect într-un mod imperfect care dă senzația unei intervenții artistice foarte îndrăznețe.

Din nou la modă

auriu din nou la moda
www.bloomingville.com

Ani de zile tacâmurile aurii au umplut magazinele, iar mentalul colectiv a început să le respingă treptat, treptat. Acum sunt chiar la modă. Alege unele de un auriu patinat sau satinat, iar masa decorată cu ele va avea un aspect în tendințe, fără a părea ceva exagerat. Asociate cu materiale naturale precum inul sau ceramica brută, vor crea un ambient foarte plăcut.

Suprafețe în mișcare

suprafete in miscare
www.delightfull.eu

Volumele sculpturale pe suprafețele cărora se regăsesc tușe puternice de auriu, fi e că vorbim de cele compacte, monolitice sau de cele grafice, abia schițate, se încadrează foarte bine într-un spațiu contemporan dacă, din punct de vedere vizual, creează ideea de mișcare, de artă cinetică. Acestea dau dinamism interiorului.

Citește și: Personalizează casa cu tapet!

Mix relaxat

mix relaxat
www.vivalagoon.com

În general s-a mers pe ideea de feronerie unitară în amenajări. Dacă ai ales un cuier auriu, obligatoriu, toate metalele din încăpere sunt în aceeași nuanță. Acum designul de interior a scăpat de rigiditate și îți dă posibilitatea să experimentezi cu cât mai multe nuanțe sau calități de metal în același spațiu restrâns. Rețeta de succes? Mixează mai mult de patru variante. Dacă te rezumi doar la două, alegerea va părea
întâmplătoare.

Contrast puternic

auriu contrast puternic
www.sweetpeaandwillow.com

Artiștilor nu le-a fost niciodată teamă să pună o culoare puternică pe pânza lor. Îndrăznește să-ți folosești propria casă precum o planșă de lucru. Alege culori puternice, contrastante, fără a te feri de texturile haotice. Întregește tabloul cu câteva elemente foarte bine conturate precum detaliile aurii de pe suprafața comodei sau piciorul extravagant al veiozei. Aceste elemente vor da fi nalitate imaginii, iar prezența auriului aduce amenajarea în actualitate.

Citește și: Inspiră-te din frumusețea toamnei atunci când îți decorezi locuința

 

Articol realizat de Mihaela Radu

Sursă foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply