Compartimentarea spatiilor, soluții de design

0

Compartimentarea-spatiilor-webCompartimentarea spatiilor, soluții de design in baie si bucatarie – Anca şi Claudiu arhitecţi şi fondatori ai Buzilan Digital Visualization Studio, un proiect ambiţios care doreşte să se afirme nu numai în domeniul arhitecturii şi al designului de interior, ci şi în cel al designului de produs, advertisingului şi al vizualizărilor digitale, ne răspund unor intrebări de interes pentru toți cei care își renovează casa.

Citește: Garsonieră transformată în apartament cu două camere 

 

 

foto: Anca și Claudiu Buzilan
foto: Anca și Claudiu Buzilan

De ce trebuie să ţii cont când recompartimentezi un spaţiu?

În afară de faptul că necesită proiect de arhitectură, expertiză tehnică şi autorizaţie (excepţie fac doar pereţii de compartimentare uşori), dărâmarea unui perete interior este o intervenţie majoră şi costisitoare. Prin urmare, înainte de demararea unei astfel de iniţiative, este bine să fiţi siguri că rezultatul final va fi exact ceea ce vă doriţi, atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional. Întrucât situaţiile în care se solicită o astfel de intervenţie sunt foarte variate, nu există reţete ale reuşitei şi se recomandă întotdeauna consultarea unui specialist.

Citește: Ce este gips-cartonul și la ce îl folosești

Cum izolezi fonic pereţii despărţitori din gips-carton?

Una dintre cele mai simple, eficiente şi ieftine soluţii de izolare fonică a pereţilor de gips-carton este umplerea integrală a spaţiului din interiorul peretelui cu vată minerală. Ansamblul astfel rezultat are proprietăţi fono-izolatoare mai mult decât suficiente pentru activităţi cotidiene. Este de evitat amplasarea de prize sau alte tipuri de perforaţii în peretele astfel izolat deoarece acestea îi pot afecta dramatic caracteristicile fonice.

Recomandaţi tapetul în baie sau bucătărie?

Avantajele tapetului în baie şi bucătărie sunt evidente: există o varietate extinsă de modele, se montează uşor şi rapid şi, mai ales, au un aspect diferit de obişnuitele placări. Atâta timp cât se alege un tapet corespunzător, special conceput pentru încăperi cu umezeala ridicată, nu doar rezistent la apă sau lavabil, şi este aplicat în mod corect, poate avea şi o durată de viaţă suficient de lungă încât să justifice investiţia.

Care sunt culorile sau elementele de design care nu se vor demoda niciodată în baie sau bucătărie?

Nu există culoare sau amenajare care să nu se demodeze dacă lucrarea a fost realizată în funcţie de un trend. Dacă se doreşte evitarea acestui lucru, noi recomandăm ca orice intervenţie să fie pe placul vostru şi să corespundă nevoilor voastre, pentru că nu trebuie să uităm că baia şi bucătăria sunt spaţii în primul rând funcţionale, care trebuie să răspundă unor nevoi stabilite înainte de a demara lucrările de amenajare.

Citește: Nișa în perete – cateva idei practice

Articol apărut în revista Casa și grădina

Foto: PR – egger.com

Interviu realizat de Alina Borcea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply