Clerodendrum – floarea dragostei – cum se îngrijește

0

De anumite flori te îndrăgostești la prima vedere. Așa stau lucrurile și cu clerodendronul (genul Clerodendrum). De ce merită cultivat? Citește în continuare.

Genul Clerondendrum cuprinde peste 400 de specii diferite, unele chiar pentru grădină. Sunt plante cu aspect de arbust sau cățărătoare; se pot lăsa și în ghivece atârnătoare. Sunt originare din regiunile tropicale și subtropicale
din Africa și Asia.

clerodendron roz

Clerodendronul, o planta vesnic verde

Specii principale

Primul despre care vreau să vă povestesc este Clerondendrum ugandese, numit și coșarul aducător de noroc. Crește sub formă de tufă și are florile ca niște fluturași bleu-albăstrui. Înflorește din iulie până în septembrie. Iarna nu rezistă la temperaturi mai mici de 15 grade Celsius, este iubitor de lumină și apă. Se înmulțește ușor în pământ amestecat cu nisip și acoperit cu PET.

Clerondendrum thomsoniae provine din Africa occidentală, are creșteri excesive și de aceea se aplică tunderi. Are înflorire bogată (produce flori roșii cu alb) și este iubitor de apă și lumină.

Cel de-al treilea este Clerondendrum prospero, are flori albe care durează cam două săptămâni și care, spre finalul înfloririi, iau culoarea crem. Pentru el, temperatura ideală este 18-20 grade Celsius.

clerodendron

Dăunători frecvenți

În perioada de înflorire, plantele de clerodendrum pot fi atacate de musculița albă. Toate cele trei specii de clerondendrum despre care v-am povestit se întrețin ușor și mai sunt numite floarea dragostei. Sper că v-am convins să cumpărați aceste flori, pot reprezenta cadoul ideal pentru o primăvară frumoasă, mai ales că se apropie Mărțișorul și 8 Martie. Multe specii au flori parfumate, care apar de obicei către finalul verii. Flori frumoase să aveți!

Text: Florica Tauc

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply