Ce unelte trebuie sa ai iarna in casa

0

ID-100293979Casa este, în timpul sezonului rece, o oază de căldură și bine, dar chiar și așa ai nevoie de câteva unelte pentru casă.  Lista cu unelte pentru casă cuprinde câteva obiecte pe care sigur le ai. O lopată bună, una special făcută pentru zăpada, amestec de sare și nisip ca soluție antiderapanta pentru scări și alei, bandă izolanta pentru ferestre sau alte situații neprevăzute dar și alte. Vorbim despre aceste unelte pentru casă că să nu te prindă vijeliile nepregătit.

Citeste si: Cum iti pregatesti casa pentru iarna

Una din unelete pentru casă iarnă este o scară mobilă. Îți trebuie că să cureți zăpada de pe casă. Deja scară cu pricină trebuia folosită pentru a îndepărta frunzele și tot ceea ce s-a adunat în toamnă în jgheaburi și burlane că să faci loc apei să se scurgă și să nu se inflitreze în casă.

unelte pentru casa iarnaLopată este una dintre cele mai utile unelte pentru casă, dar și o mașină pentru deszăpezit ți-ar putea fi utilă, mai ales dacă ai o curte mare. Investiția este una importantă, poate să meargă până la 3000 de lei, dar este genul de mașinărie pe care o ai pentru foarte multă vreme și care se dovedește extrem de utilă. Găsești freze pentru zăpada și la 700-800 de lei, utile pentru curți mai mici.

Citeste si: Instalatia electrica a unei case. Pret si materiale necesare

Bandă adeziva izolanta face parte din categoria de unelte pentru casă iarnă care au scop preventiv. Un geam crăpat, o zonă cu probleme în acoperiș sau ale situații unde este nevoie de o intervenție de urgență se pot rezolvă cu această bandă izolanta.  Aproape orice fel de reparație se poate face cu bandă adeziva. Se poate dovedi foarte eficientă pe timpul iernii, inclusiv pentru izolarea țevilor.

Citeste si: Cum scapi de pagubele cauzate de topirea zapezii

Nu în ultimul rând pregătirea pentru iarnă înseamnă și un stoc de alimente neperisabile (apa, făină, mălai, lapte praf, câteva conserve) care să te ajute să te descuci câteva zile. Încarcă butelia de voiaj și fă-ți un stoc de baterii. Mai bine să nu le folosești. Acestea nu intră în categoria unelte pentru casă iarnă, dar omul prevăzător le ia în calcul pentru că uneori vremea este imprevizibilă, iar iarnă rămâne sezonul cel mai riscant.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply