Ce faci daca nu ai fereastra in baie?

0

Specialistii ti-ar spune ca e simplu: montezi un sistem de ventilatie, dar pentru mai multe informatii utile citeste articolul de mai jos. Vei afla informatii utile, dar si de unde sa iti iei ventilatoare pentru baie.

Proiectantul Doina Prodan e de parere insa ca, atunci cand sunteti in faza de planificare a viitoarei case sau vreti sa cumparati o locuinta la bloc, unul dintre criteriile care nu trebuie omise sunt ferestrele la bai.

In spatii umede

Ventilatia spatiilor umede, cum sunt si baile, e o chestiune importanta, deoarece, in lipsa ei, poate fi afectata sanatatea locatarilor.

Fara ventilatie, dar cu multa umezeala, o incapere devine spatiul ideal pentru mucegai, ai carui spori pot fi inhalati si care cauzeaza boli grave.

Pe langa asta, mucegaiul favorizeaza aparitia igrasiei, afectand structura cladirii. Deci, e obligatoriu sa aveti ventilatie in baie!

Ventilatoare performante

Acum exista ventilatoare performante, total automatizate, fara vreo comanda manuala, concepute a lucra eficient pentru o reala aerisire a incaperii.

Au chiar programe de utilizare cum ar fi functionarea dupa ce ocupantul din baie a parasit incaperea, tocmai pentru a fi confortabil si a nu deranja in timp ce utilizatorul se afla in baie.

Tot astfel de ventilatoare pot functiona pe program economic sau unul exclusiv de noapte. Deci intrebati in magazine si alegeti un ventilator perfomant.

Unde gasiti ventilatoare: aici, aici, sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Adrian Parvu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply