Casele acompaniate de flori – un decor de vis!

0

Casele acompaniate de flori arată ca în povești. În combinație cu restul grădinii, casele acompaniate de flori alcătuiesc un decor de vis.  Sperăm ca exemplele noastre să te inspire și să-ți ofere câteva idei de amenajare potrivite pentru casa ta.

Foto: Flori Lixăndroiu

Fațada de cărămidă și fereastra cu obloane se armonizează perfect cu șirul de flori colorate “lipite” de casă și cu verdele arborilor din jur.

Un brâu de flori cultivate lângă zidurile casei au un impact estetic deosebit atât când sunt privite din afară, cât și din interiorul casei. Cei care nu au mult timp pentru grădinărit își pot restrânge zona cu flori doar la ele, lăsând restul acoperit de gazon. Fotografiile au fost făcute în Olanda (renumită pentru grădinarii și peisagiștii ei). Din ele poți vedea că o astfel de amenajare are un efect decorativ de excepție, precum și faptul că nu este o soluție potrivită pentru orice casă, ci doar pentru cele cu o arhitectură compatibilă. Alegerile de acest gen trebuie să țină cont și de efectele apropierii plantelor de casă. Pentru ca să nu apară neplăceri, fundația și zidurile ar trebui să aibă o hidroizolație foarte bună și rădăcinile plantelor alese să nu fie nici prea puternice, nici prea invazive.

Foto: Flori Lixăndroiu

În lumea florilor, cuplul trandafiri-lavandă e deosebit și prin frumusețe, și prin compatibilitate (lavanda apără trandafirii de dăunători). Proprietarii acestei case au mizat pe el și nu au greșit.

Articol adaptat din revista Casa lux – martie 2017

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply