Case mici pentru suflete mari II

0
www.pixabay.com

Dragi cititori, continuăm articolul început aici.
Alte materiale folosite: OSB, panouri metalice, cărămizi. Deoarece proprietarii sunt deseori preocupați de un trai sustenabil și de impactul asupra planetei, unele căsuțe sunt concepute să se auto-susțină, cu panouri solare incorporate și o izolație termică de încredere. Cele mai multe căsuțe au un singur etaj, dar există și opțiunea adăugării unei mansarde joase, unde este spațiul de dormit. În ceea ce privește compartimentarea, majoritatea camerelor au dublu-rol, de exemplu sufrageria cu o canapea extensibilă devine dormitor peste noapte, iar mobila este concepută special în așa fel încât să ocupe mai mult pe verticală și mai puțin din spațiul de locuit. Există aparate electrocasnice de mici dimensiuni, cu design special pentru a fi inclus într-o casă mică.
Avantajele unei astfel de căsuțe
1. Costul. Cumpărarea sau chiar construirea personalizată a unei astfel de case mici costă între 10.000 și 30.000 euro. Costă mai puțin să o întreții, iar impozitul și taxele de construcție sunt proporțional reduse.
2. Timp. Construcția este mult mai rapidă (cam 2 luni). Curățenia și lucrările de întreținere ocupă, și ele, mai puțin timp.
3. Libertate. Faptul că poți pleca oriunde cu casa îți oferă un mare grad de libertate pentru relocare, te scutește de stresul chiriei și te învață să te concentrezi mai mult pe alte nevoi decât cea a adăpostului.
4. Minimalism. Avem o cultură a consumerismului și obișnuim să cumpărăm tot felul de obiecte pentru că „sunt la ofertă” sau pentru că „într-o zi le vom folosi”. Într-un spațiu de 12-20 m², nu îți mai permiți să aduni obiecte, deoarece fiecare locșor este important. Astfel, ajungi să cumperi și să prețuiești lucruri care îți sunt cu adevărat utile în acest moment.
Principalul dezavantaj al unei case mici este spațiul. Dacă ești o persoană sociabilă și iubești să ai oaspeți, într-o casă mică este cam greu. Poate câte 1-2 prieteni sau rude pe rând, dar poți spune „adio” meselor mari în familie, aniversărilor, serilor de povești cu prieteni. Desigur, atât cât este cald afară, poți face asta în fața casei, dar cam atât. De asemenea, vei renunța la decorațiuni impunătoare, mobilă regească, tablouri sau moșteniri de familie voluminoase.
Cătălina Vieru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply