Casa de vacanta, in cele mai deschise culori

0

Casa de vacanta – Măiestria cu care au fost folosite materialele naturale și elementele arhitectonice aparținând unor stiluri tradiționale diferite a fost secretul amenajării acestei case ravisante, în care armonia deplină este definitorie.

Foto: Sorin Iacob - casa de vacanta
Foto: Sorin Iacob

Citește și: Case pe structură din lemn sau case din lemn?

Fără doar și poate, a fost dragoste la prima vedere, nu doar pentru mine atunci când am aflat de la proprietari detaliile savuroase despre construcția și amenajarea acestei case, ci și pentru aparatul de fotografiat, căci rar se întâmplă ca un interior să fie atât de expresiv și de corect conturat.

Povestea acestui loc cu parfum vintage începe în anul 2007, când proprietarii s-au decis să investească într-o casă de vacanță. Însă pentru că prețurile terenurilor din jurul Bucureștiului erau exorbitante și nejustificate, la vremea respectivă s-au orientat către litoral. Motivația nu a fost doar de ordin sentimental (cei doi soți sunt îndrăgostiți de mare și de soare), ci și artistic, în sensul că și-au dorit o casă asemănătoare cu cele din sudul Franței, iar zona dobrogeană este ideală pentru o astfel de construcție.

Foto: Sorin Iacob  - casa de vacanta
Foto: Sorin Iacob

Citește și: Decor de vară pentru casă

Inițiativa lăudabilă a celor doi soți de a folosi materiale din zonă, dar și tehnici de construcție specifice locului a imprimat construcției un farmec special, apreciat și de turiștii care trec pe aici. Mulți dintre ei se opresc și fotografiază casa, luând imaginile ca amintiri frumoase din vacanță.

Dacă ar fi să definim strict construcția, ar trebui să-i reducem din bogăția de detalii. Proprietarii au ales să doteze casa de vacanta cu ferestre mari, cu arcade specifice zonei mediteraneene. Pereții groși din piatră nu au fost tencuiți, splendoarea pietrei versatile este lăsată la iveală exact ca în casele franțuzești vechi, iar bârnele din lemn și mobilierul cu picturi naive sunt elementele ce amintesc de interioarele tradițonale românești.

Foto: Sorin Iacob - casa de vacanta
Foto: Sorin Iacob

Citește și: Cea mai mică casă de vacanță

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply