Când ar trebui să schimbi vasul de toaletă?

0

Vasul de toaletă este unul dintre cele mai importante obiecte din locuința ta și ar trebui să fie mereu în cea mai bună stare. Orice problemă ar apărea trebuie rezolvată cât mai curând, pentru a nu se agrava, dar în anumite cazuri ar trebui să îl înlocuiești.

Iată în ce situații ar trebui să schimbi (nu să repari) vasul de toaletă.

Dacă se înfundă frecvent

În mod ideal, vasul de toaletă ar trebui să nu se înfunde niciodată, dar uneori putem întâmpina această problemă. Totuși, nu ar trebui să se întâmple frecvent, cum ar fi o dată pe săptămână. De asemenea, dacă trebuie să tragi apa de mai multe ori după ce ai folosit toaleta, cu siguranță există o problemă.

Dacă este fisurat

Poate că ai observat mici fisuri, dar nu ți-ai bătut capul cu ele. Ai mare grijă, pentru că aceste crăpături se pot transforma într-un potop de apă! Verifică vasul de toaletă de fiecare dată când în speli (ar trebui să o faci o dată pe săptămână), iar dacă observi fisuri mai bine schimbă-l cât mai repede. În cazul în care crăpătura se află pe interior, problema nu este atât de gravă, dar îți recomandăm să nu eviți achiziționarea unui nou vas de toaletă prea mult timp.

Dacă faci prea des reparații

Unele probleme pot fi ușor de rezolvat și nu vei cheltui prea mulți bani, însă dacă reparațiile au loc des e mai bine să cumperi un nou vas de toaletă. Pe termen lung, vei economisi bani, dar și timp, pentru că nu va trebui să chemi mereu instalatorul.

Dacă vrei să faci economii la apă

Modelele vechi de vase de toaletă consumă mai multă apă decât cele noi. De aceea, dacă vrei să faci economii pe termen lung, e mai bine să investești într-un WC nou. Îți recomandăm să alegi un model al cărui rezervor are 2 butoane de tras apa – unul din ele acționează o cantitate mai mică de apă, iar celălalt una mai mare.

 

Citește și: Rezervoare WC eficiente

Citește și: 8 obiecte pe care nu ar trebui să le arunci vreodată în toaletă

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply