În București sau lângă? Ce soluție de locuit alegi?

0

Cei cei ajung să locuiască în București sunt destul de mulți. Fie că vin la școală, urmând cursurile unei Universități, fie că își doresc să găsească o nouă ofertă de muncă sau își întemeiază o familie, toți aceștia se află în căutarea unei locuințe.

Alegerea unei locuințe nu reprezintă cel mai simplu lucru din lume, aceasta trebuind să întrunească mai multe condiții, de la apropierea față de mijloacele de transport în comun și până la facilități și costuri de achiziție. Și totuși, dacă ați putea locui în București sau lângă, ce zonă ați alege? Poți opta fie pentru o locuință cu chirie, fie pentru achiziția sa, atât într-o zonă aglomerată, cât și într-o zonă mai liberă și cu numeroase facilități. Ai putea opta pentru a locui atât în centrul Capitalei, cât și într-o zonă de la ieșire, fie pentru o locuință individuală, fie pentru achiziția unui apartament. Ca atare, variante sunt destul de multe, astfel că vei avea de unde să faci opțiunea cea mai bună.

Apartamentele din Ilfov – o variantă ieftină

Un apartament în București presupune o serie de facilități, dar trebuie să iei în calcul că atât costul de achiziție, cât și costul chiriei sunt mai scumpe. De aceea, dacă nu dispunem de un buget prea mare am putea opta pentru alegerea unor apartamente Bragadiru, o zonă cu numeroase facilități, ținând cont de apropierea față de București. Mijloacele de transport sunt destul de numeroase, în zonă regăsindu-se atât de centre comerciale, cât și școală, grădiniță sau o infrastructură foarte bună. Prețul de achiziție al unui astfel de apartament poate ajunge chiar și la jumătate comparativ cu prețurile din București. Și prețurile chiriilor sunt destul de mici, astfel că zona reprezintă o variantă avantajoasă mai ales pentru tinerii aflați la început de drum.

Poți opta atât pentru această zonă, cât și pentru zonele din Sudul Capitalei, prețurile și nivelul de dezvoltare al acestei regiuni din județul Ilfov fiind destul de mici, iar facilitățile numeroase. Transportul către Capitală se poate face ușor, cu mijloacele de transport în comun, iar facilitățile locale sunt destul de multe, existând școală, grădiniță, centre medicale, dar și alte lucruri importante. În plus, locuințele sunt mult mai mari, majoritatea ansamblurilor construind în apropierea Capitalei.

Apartamentele din București – avantaje și dezavantaje

Un apartament situat în București poate fi o soluție avantajoasă pentru tine, scutindu-te de timpul pierdut în trafic pentru a ajunge la serviciu. Cu toate acestea, nu găsești întotdeauna locuința mult visată aproape de locul de muncă sau de școală, astfel că vei pierde destul de mult timp în trafic.

În București dispui de mijloace de transport în comun, dar și de o infrastructură complexă, cu numeroase facilități. De asemenea, oferta la locuințe este destul de variată, ai putea avea opțiuni numeroase atât pentru locuințele cu chirie, cât și pentru achiziția unei locuințe.

Nu trebuie să uităm că pentru familiile cu copii, alegerea unei locuințe în București nu este o soluție foarte avantajoasă, fiind un oraș foarte aglomerat.

Pentru cei ce iubesc orașul, distracțiile în centrul Capitalei, o locuință aici poate fi o soluție potrivită, însă de fiecare dată prețul contrabalansează aceste avantaje. De aceea, cele mai multe familii încearcă să uite de blocurile gri, acestea fiind cele mai multe și să aleagă locuințe confortabile, mai mari și cu numeroase facilități. Zonele limitrofe constituie un mare avantaj pentru cei ce doresc să plătească un preț mai mic, dar și pentru aceia care nu iubesc prea tare aglomerația urbană.

Sursa foto: pixabay.com
Sursa text: Agentia Digital Workforce

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply