Buchet cu flori de primăvară

0

Buchet cu flori de primăvarăRealizează și tu un buchet cu flori de primăvară! Descoperă pas cu pas cum poți realiza un simplu colţ de primăvară cu ajutorul unor materiale la îndemână.

Buchet cu flori de primăvară – materiale necesare:
  • foarfecă, sârmă pentru aranjamente florale, burete floral îmbibat cu apă rece
  • un cuţit mic, un ghiveci cu diametrul de 13 cm
  • ramuri de Magnolia stelata sau de răchită, ramuri de salcie creaţă (Salix tortuosa Matsudana), muşchi de pământ proaspăt, scoarţă de salcâm
  • ramuri de Hedera helix, 5 lalele roz, 6 frezia albe
Buchet cu flori de primăvară – realizare

Pe calupul de burete floral (Oasis), îmbibat în prealabil cu apă timp de 24 de ore, se conturează forma ghiveciului şi se taie apoi cu un cuţit, urmărind forma imprimată de recipient (rotund, oval, pătrat). Buretele se poate achiziţiona de la orice florărie, comercializându-se sub diverse forme (dreptunghi, sferă, con, inimă).

Buretele îmbibat cu apă se introduce în ghiveci, care se îmbracă cu scoarţa diverselor specii de arbori (salcâm, mesteacăn, arţar, castan). Aceasta se fixează cu o sârmuliţă flexibilă specifică aranjamentelor florale.

Citește și Nemţişorii, sfaturi de cultivare

Florile primite de mărţişor sau cumpărate se grupează cu grijă în funcţie de specii şi culori, care dau foarte bine dacă sunt contrastante (roşu+alb, roz+alb, mov+alb, albastru+alb, etc.). Întotdeauna florile de talie mare se grupează în centrul aranjamentului, iar cele mici înspre exterior, pentru o mai bună vizibilitate. Florile se ţin în apă cu conservant într-un spaţiu răcoros timp de o noapte, pentru a absorbi substanţa nutritivă din conservant. Înainte de crearea aranjamentului, codiţele se scurtează oblic la lungimea dorită.

Se înfig în burete florile mai înalte, în cazul nostru lalelele, apăsând uşor baza tulpinii în burete. Se grupează toate exemplarele central, apoi la exterior se înfig florile de frezia, ramurile de magnolia, iar in spatele florilor, ramurile torsionate de salcie creaţă.

Ultimul pas constă aşezarea unor fragmente de muşchi de pământ pe suprafaţa buretelui, sârmuliţa care leagă fragmentele de scoarţă se maschează cu fire de iederă sălbatică sau de apartament prin înfăşurarea acesteia în jurul sârmuliţei, se confecţionează o fundiţă din fibre de lemn sau dintr-o panglică de mătase de culoare neutră (crem, bej, galben pal).

Aranjamentul astfel realizat se ţine într-o încăpere răcoroasă, la distanţă de orice sursă de căldură, pentru a dura cât mai mult. Se pulverizează zilnic cu apă decantată pentru a nu lăsa urme pe frunze şi se udă suportul din burete o dată la doua zile.

Citește și Parchetul pentru exterior

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Producţie: Florian Luca   *   Foto: Corneliu David

Buchet cu flori de primăvarăBuchet cu flori de primăvarăBuchet cu flori de primăvarăBuchet cu flori de primăvarăBuchet cu flori de primăvară

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply