Bucataria, cea mai calda incapere din casa

0

apartment-185779_1280

Bucataria trebuie sa fie cea mai calda incapere din casapentru ca este un spatiu special in oricare locuinta. Bucataria nu este doar lucul unde se face mancare pentru cei din casa, dar este si locul unde intreaga familie se strange ca sa ia masa cel putin o data pe zi.
Aerul cad si atmosfera placuta din bucatarie nu vine doar din aromele din vasele de gatit ci si din decorul acesteia, iar finisajele si detaliile sunt esentiale pentru decorul din bucatarie.

Cele mai frumoase bucatarii iti induc un sentiment de caldura, au accente personale si te invita parca sa le treci pragul. Decoreaza peretii cu fotografii sau tablouri si nu te teme sa folosesti accente de culoare, texturi particulare sau obiecte de decor de efect.

Spatiul mic nu reprezinta un impediment pentru a avea o bucatarie perfecta. Poti ajunge la acest rezultat, daca vei compartimenta spatiul in avantajul tau si vei alege materiale de buna calitate, acordand atentie tuturor detaliilor, care fac diferenta.

Scaune de bucatarie. Ce conteaza si care sunt cele mai bune alegeri

Nu inseamna ca daca ai la dispozitie o incapere mica trebuie sa ii spargi urgent peretii pentru a crea mai mult spatiu, in detrimentul circularii mirosurilor de mancare in toata casa. Tipologia bucatariilor deschise este tipic americana, unde spatiul acesteia nu este folosit pentru gatit, ci mai degraba pentru gustari rapide, mic dejunuri reci sau incalzirea semipreparatelor. Cea mai buna solutie pentru un aer placut in casa, pe langa o hota buna… sunt peretii.

Foloseste materiale alternative pentru gresie si faianta. Regula de baza in design-ul bucatariei este sa nu umplem toti peretii de sus pana jos cu faianta, daca nu este nevoie, ci sa analizam judicios care este cu adevarat utilitatea spatiului.

In prezent, exista o multitudine de materiale ce pot fi folosite cu usurinta ca inlocuitoare pentru clasica gresie si faianta. Sticla colorata sau imprimata, placajul de lemn, tapetul sau chiar vopseaua lavabila sunt doar cateva dintre optiuni pentru pereti.

In ceea ce priveste pardoseala, continuitatea finisajelor spatiilor adiacente reprezinta o alegere foarte rafinata. O alternativa placuta pentru gresia rece va fi intotdeauna parchetul. Desigur, in functie de dimensiunea si utilitatea spatiului se pot crea insule de mozaic sau piatra ce au un efect vizual minunat.

Multe electrocasnice arata foarte bine cu finisaje de inox, iar prezenta acestora in bucatarie este binevenita. Pe cat arata de bine, pe atat este de delicata intretinerea lor, intrucat se pateaza destul de repede la cele mai mici antingeri (se vad urmele de grasime de pe degete), de la apa (raman vizibile urme de calcar), dar si de la abur.

9 idei simple pentru renovarea bucatariei

Arata perfect in fotografii sau intr-o realitate in care cineva ar sta cu spray-ul in permanenta pentru a lustrui, asa ca gandeste-te bine inainte de a umple bucataria de obiecte de inox. Finisajul eloxat sau stereotomia marunta a acestuia pot reprezenta insa o solutie inspirata in vederea unei mai bune intretineri a bucatariei.

Tine cont de utilitatea spatiului inainte sa te apuci de amenajarea bucatariei. Ca regula generala, asigura-te ca ai suficient spatiu de depozitare, dar si blaturi de lucru acolo unde este nevoie: in apropierea chiuvetei, a cuptorului sau a frigiderului. Functionalitatea nu trebuie sa fie in detrimentul decorului general, dar nici invers, decorul nu trebuie sa scarifice functionalitatea necesara intr-o bucatarie.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply