Bormașină cu cablu sau fără? Care se potrivește nevoilor tale

0

Toți bărbații – și nu numai – ar trebui să aibă în trusa de scule și o bormașină, cum generic sunt numite toate mașinile de găurit și înșurubat. Evident, nu pentru a le folosi în orele de liniște și a ajunge dați exemplu negativ pe internet, ci pentru că rareori se întâmplă să nu ai nevoie de o asemenea „sculă” în casă.

Când vine vorba de cumpărat o bormașină, prima întrebare pe care și-o pune cineva aflat la prima sa astfel de mașină este: cu cablu sau fără? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia și care sunt diferențele?

Bormașină Bosch – oferte bormașina Bosch de la eMAG

Dacă ești pasionat de bricolaj sau de montat mobilă, dacă singura utilizare a unei bormașini pentru tine este să atârni câteva tablouri și alte piese decorative, s-ar putea ca ție să ți se potrivească mai mult o bormașină cu acumulator, deci fără cablu de alimentare. Acestea sunt mai ușor de utilizat și nu vei fi nevoit să depinzi de o sursă de curent electric la îndemână. E adevărat, au putere mai mică decât omoloagele lor cu cablu, dar pentru micile treburi din gospodărie nici nu e nevoie de mai multă.

Aceste bormașini sunt potrivite doar pentru suprafețe nu foarte dure, precum lemnul sau cel mult pereții interiori, adică exact acelea cu care ne confruntăm când facem bricolaj.

Ati vazut ofertele la bormașina Bosch de la eMAG?

Dacă ai de făcut lucrări de durată, însă, sau ai suprafețe mai dure de găurit, e cazul să te gândești la o bormașină cu cablu de alimentare. Betonul sau cărămida nu sunt „adversari” pentru bormașina cu baterie, ci pentru sculele semiprofesionale și profesionale.

Ține cont, însă, că acestea sunt mai puternice și mai grele decât suratele lor cu baterie și, deci, mai incomod de utilizat. În plus, atunci când ai de-a face cu materiale foarte dure, trebuie să te lupți și cu vibrațiile bormașinii. Asta pentru a nu mai vorbi despre inconvenientul numit cablu de alimentare, care te constrânge.

Bormașină Bosch – oferte bormașina Bosch de la eMAG

În ciuda acestor neajunsuri, bormașinile cu cablu sunt mai performante, mai solide și mai durabile decât cele cu acumulatori. Dar tocmai de aceea sunt și mai scumpe.

Până acum câțiva ani, singurele bormașini disponibile pe piață erau cele cu cablu de alimentare. Asta întrucât tehnologia nu avansase suficient pentru a se putea fabrica acumulatori suficient de performanți pentru a stoca destulă energie necesară pentru funcționarea timp îndelungat a unei asemenea mașini de găurit și înșurubat. De îndată ce tehnologia a permis acest lucru, însă, au început să apară pe piață și bormașini cu baterie, fără cablu de alimentare. Cu timpul, acestea au devenit tot mai performante și ne putem aștepta ca în câțiva ani durata de viață a acumulatorilor să se îmbunătățească și ea constant.

Bormașină Bosch – oferte bormașina Bosch de la eMAG

Indiferent ce model de bormașină ți se potrivește, fii sigur că Bosch are exact modelul de care ai nevoie. Bosch fabrică bormașini atât semiprofesionale, cât și profesionale, cu cablu de alimentare, precum și mașini de găurit și înșurubat cu acumulatori. Tu ce model de bormașină Bosch îți alegi?

Sursa foto, text: eMAG

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply