Atmosfera festiva cu flori colorate

0

Acesta este sezonul dedicat petrecerilor în aer liber, iar aspectul grădinii însuflețite de flori colorate contribuie din plin la reușita lor. Un look festiv, indiferent dacă optezi pentru unul exuberant sau pentru unul mai discret, este mai simplu de realizat decât crezi. Nu e nevoie decât de un strop de imaginație!

Îmbracă grădina în haine de gală nu doar cu ocazia unor evenimente speciale, ci și la o masă, o cafea sau o după-amiază obișnuită pe care o petreci în compania prietenilor ori a familiei. Dacă apreciezi amenajările moderne, mizează pe culori frapante și pe forme deosebite. O masă, un scaun, o umbrelă, o față de masă, veselă, niște șervețele, o lumânare, o floare – toate acestea sunt elemente pe care le poți grupa în aranjamente simple sau îndrăznețe, ca să realizezi pete de culoare vesele și originale. Dacă însă îți plac notele romantice, ai la dispoziție “strunele” florilor, de la petalele pe care le poți împrăștia în jur sau pe masă până la buchetele sau vasele cu flori din grădină. Alege mereu culori, combinații și forme ale buchetelor diferite și caută să le amplasezi în alte locuri decât pe masă: de exemplu, pe un gard viu ori pe aleea care duce spre locul de luat masa sau de stat la taifas… Pentru a-ți bucura și văzul, și mirosul, este bine să folosești și câteva flori parfumate.

loc odihna flori roșii
Foto: Flori Lixăndroiu

Roșul mesei simple și al umbrelei înclinate ghiduș, alături de cel al florilor de anthurium, debordează de energie și atrage toate privirile. 

 buchet flori globulare
Foto: Flori Lixăndroiu

Buchetul frumos rotunjit, din flori globulare (bujori primăvara, trandafiri englezești vara și toamna), are un aer romantic. Pus pe un gard viu, eventual în compania unui vas din piatră ce ne duce cu gândul la reședințe din vremuri trecute, un astfel de buchet conferă un plus de eleganță. 

Articol adaptat din revista Casa lux – septembrie 2014

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply