Atmosferă estivală dată de imprimeuri luxuriante

0

Atmosferă estivală dată de imprimeuri luxuriante – Aerul glamour a Hollywoodului de la mijlocul secolului trecut se îngemănează cu vibrațiile cromatice ale exuberantului Miami într-un apartament de vis din însorita Mallorca. Locuința a fost decorată de o echipă de designeri condusă de Christine Leja.

Zona de zi frapează prin luminozitate, aspect conferit de prezența generoasă a albului imaculat. Pentru decorarea pereților a fost aleasă o variantă ingenioasă, respectiv plasarea aleatorie a unor oglinzi a căror ramă duce cu gândul la razele soarelui.

Tonurile pudrate și țesăturile fine au fost o alegere inspirată pentru living, deoarece îi conferă căldură și serenitate.

Cu toții ne dorim o vacanță fără sfârșit și poate de aceea ne înconjurăm de culori, texturi, obiecte care să ne amintească de cea mai recentă sau cea mai reușită vacanță. Acest vis a devenit realitate pentru o pereche de oameni de afaceri spanioli, care au achiziționat de curând un apartament în Mallorca. Doreau să vină aici, împreună cu familia și cu prietenii, când se iveau diverse ocazii, însă acum, când locuința este amenajată, spun că a devenit un al doilea cămin.

Metalul auriu simbolizează prezența soarelui în interiorul apartamentului. În zona de dining, designerii au ales lampa Brubeck, de la DelightFULL.

Deoarece apartamentul se află într-un imobil nou construit, nu au fost necesare modificări la nivel de compartimentare sau de finisare, fapt ce a dus la finalizarea proiectului de ambientare într-un timp foarte scurt: circa trei luni. Gazdele noastre au apelat la compania bconnected, o firmă cu o abordare originală. Echipa de designeri încurajează clienții să aibă o viziune proprie atunci când își conturează în minte noua locuință.

Bucătăria este simplu și modern ambientată și utilată, pentru a se crea impresia unui spațiu neutru, întâlnit adesea în hoteluri.

Pentru a accentua ideea de locuință de vacanță, designerii au recurs la o serie de intervenții de efect, precum mesajul iluminat incandescent de pe peretele din bucătărie.

Abordarea holistică a celor de la bconnected permite o întrepătrundere clară a stilului de viață și a aspirațiilor în ambient, deoarece pentru ei toate elementele se află într-o conexiune directă. În cazul acestui cămin, s-au orientat către tușe glamour ce amintesc de strălucirea hollywoodiană, precum și de culorile îmbătătoare ale orașului Miami. Pentru aceasta au trecut pe lista de prezențe obligatorii piese ce poartă amprente celebre, precum cea a designerului Jonathan Adler (www.jonathanadler.com) sau a stilurilor inconfundabile ale celor de la DelightFULL sau Knoll. Toate acestea ies în evidență nu doar datorită designului spectaculos și prețiozității materialelor, ci și datorită manierei de expunere, pe fundaluri luminoase și creionate clar. 

Într-unul dintre dormitoarele de oaspeți, patul a fost realizat după schițele designerilor, care și-au dorit ca acesta să fie o piesă multifuncțională. Tăblia are sistem de iluminat propriu, dar are încorporate prize și comutatoare pentru toate celelalte surse de lumină din cameră.

 

Text: Mariana Nicolae, Foto: bconnected living concepts

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply