Artizan al frumosului ce decorează cu stil

0

Artizan al frumosului ce decorează cu stil –  Cunoscutul designer Pepe Leal a arătat de curând lumii întregi cea mai recentă lucrare a sa: un apartament eclectic, în inima capitalei spaniole. Frumusețea detaliilor și armonia contextelor personalizează acest cămin spectaculos.

În dining, atenția este atrasă de comoda Heritage (18.810 euro), de la Boca do Lobo, pictată manual.

Masa Eden (10.770 euro), de la Boca do Lobo, este o piesă strălucitoare, care reflectă flăcările din șemineu.

Designerul Pepe Leal spune despre sine că este un artist care rezolvă interioarele și le dă o interpretare la care mulți nu s-ar aștepta. Așa s-a întâmplat și în cazul acestui apartament, în care tema proiectului a fost eleganța atemporală, căci designerul a ales o cale deloc ușoară, și anume aceea de a fascina prin fiecare detaliu.

Pepe Leal, designer www.pepeleal.com

Coerența ambientului a fost un alt punct important pe lista de cerințe a proprietarului, pe care Pepe Leal a interpretat-o într-o manieră personală: a particularizat fiecare încăpere printr-o culoare puternică și, în egală măsură, a folosit accente cromatice prezente în fiecare cameră în parte, reliefate în mod subtil. Pentru Pepe Leal, crearea unor senzații copleșitoare în fața unor decoruri este cea mai bună recompensă și de aceea în scenografiile sale sunt folosite strict obiecte ale unor branduri celebre, care lansează an de an piese iconice.

Atenția pentru detalii se observă cel mai bine din maniera în care designerul combină texturile uni cu cele decorate în relief.

Spiritul maur, actualizat își face simțită prezența în special în cazul drapajelor bogat decorate și realizate din materiale prețioase.

Poate chiar acesta este secretul succesului său mondial! Este greu să găsești un interior semnat de Pepe Leal care să nu fie trendy. Valoarea estetică impusă de el nu este tributară unui curent artistic sau unor influențe geografice. Compromisul lipsește din vocabularul și din concepția sa de viață, iar exigențele sale sunt pe măsura renumelui lui internațional. Interioarele lui Pepe Leal, inclusiv acesta, sunt o demonstrație de eleganță și de funcționalitate și pot fi un exemplu bun pentru cei care tind să își rafineze gusturile și să creioneze decoruri unitare.

Interioarele palatelor spaniole au fost o bună sursă de inspirație pentru conturarea ambientului din dormitor. Drapajele grele și bogate evocă atmosfera princiară.

Melanjul fabulos transpus în realitate între elemente vintage (precum ușa masivă din lemn) și piese moderne de mobilier reprezintă nota personală a designerului.

Mixurile geometrice animă această baie, în care puful Tiffany (1.240 euro), de la Boca do Lobo, este accentul menit să aducă un plus de căldură.

Piatra, lemnul și marmura sunt ingredientele naturale care dau prestanță încăperii. Nuanțele neutre, nealterate creează o atmosferă relaxantă.

Text: Mariana Nicolae Foto: Boca do Lobo Design Studio/ www.bocadolobo.com

Articol preluat din revista CASA LUX nr. 1/2019

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply