Armonia din casă. O casă cu energie pozitivă

0

Cum să aduci armonia în casa ta pare un lucru simplu, dar numai dacă ții cont de câteva reguli. Când îți amenajezi casa, vrei să obții un ansamblu care emană energii pozitive. Iată câteva sfaturi pentru a reuși.

Ambianța unei locuințe nu ține numai de stil, de calitatea mobilei, ci și de respectarea numitor reguli care permit atragerea energiilor pozitive.

Pentru a avea un flux optim de energie în casă, conform opiniilor specialiștilor în Feng Shui, este bine să:

• renunți la obiectele vechi, nefolositoare, desperecheate; rupte sau ciobite, la aranjamentele cu flori uscate;

• să păstrezi ordinea în sertare și dulapuri;

• să păstrezi ferestrele mereu curate;

• să aspiri și să ștergi des praful;

• să nu supraaglomerezi spațiul din locuință;

• să aerisești des toate camerele, indiferent de anotimp;

• să renunți la televizor și computer în dormitor sau măcar să le scoți din priză în timpul nopții.

Dacă ai probleme cu somnul, ar putea să te ajute un „prinzător de vise“, un cerc din lemn (preferabil salcie, este mai maleabil) pe care se țese o structură ca o plasă de păianjen (din ață, piele ori sârmă) și se decorează cu pene, mărgele. Acest obiect are, în cultura amerindienilor, calitatea de a agăța toate visele urâte, care vor pieri odată ce vor fi mângâiate de razele soarelui.

Un alt obiect menit să protejeze casa și să aducă armonia vine de data aceasta din zona asiatică. Este vorba despre clopoțeii de vânt, care se agață sub streșini sau pe balcoane și la cele mai mici adieri ne delectează auzul cu sunete liniștitoare. În Feng Shui, acești clopoței, care pot fi amplasați și în casă, au capacitatea de a propaga energia vitală Qi. Clopoțeii au rolul de a îndepărta energiile negative și de a atrage norocul.

Pot fi confecționați din bare metalice (cupru, aramă, aluminiu, oțel), din tulpini de bambus sau alt lemn, din sticlă, ceramică sau rășini. Ca să producă efectul scontat, evită să așezi clopoțeii deasupra zonei de dormit, a celei în care lucrezi sau acolo unde petreci mult timp. Armonie în casă mai aduc anumite plante precum crassula (copacul cu bani), bambusul, dracena, plantele aromatice și cele care purifică aerul. Ai grijă ca ele să fie mereu sănătoase, curățate de uscături.

Citeste si: Totul despre Feng Shui: ce este, cum funcționează și cum poți aplica și tu principiile

Foto: pixabay.com/ Text: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply