Apartament de lux în Paris, la a doua tinerețe (II)

0

Apartament de lux în Paris – Poziționat într-una din cele mai frumoase zone ale capitalei franceze, în apropierea bulevardului Champs-Élysées, un apartament istoric a fost reînsuflețit prin intervenții moderne și transformat într-o poveste de succes pe piața imobiliară.

Citeste si: Apartament de lux în Paris, la a doua tinerețe (I)

Foto: Pascal Pronnier

Pentru a păstra amprenta casei, designerul a colaborat cu artiști ce au refăcut cu grijă toate detaliile încrustate în pereți și tavan, folosind foiță de aur și argint. Vechiul parchet din lemn Point de Hongrie a primit aceeași atenție în timpul restaurării, ca și șemineurile din marmură, al căror model actual urmărește fidel schițele vechi.

Foto: Pascal Pronnier

În plus, Gérard Faivre a păstrat configurația spațiului specifică conacelor italiene din secolului al XIX-lea: un salon primitor, de unde se deschid lateral trei încăperi principale. Aerul nobil al apartamentului impunător este susținut prin detalii atent elaborate, precum covoarele din lână și mătase naturală, realizate manual în Italia.

Foto: Pascal Pronnier

Alăturând acestui profil accesorii moderne și piese de design ale unor branduri contemporane celebre, Faivre conturează un ambient echili­brat, în care elementele se potențează reciproc. Interiorul bogat emană o frumusețe naturală, dar mai ales rămâne expresia vizuală a conceptelor de calitate și valoare. Spațiile ample sunt zugrăvite în tonuri neutre, unde accentele de culoare și
detaliile prețioase intervin în estetica bine studiată. Dar Gérard Faivre nu s-a rezumat la aspectul formal. Pentru mai mult confort, el a încorporat tehnologie de ultimă oră, ce include un sistem centralizat care reglează aerul condiționat, lumina și sunetul în funcție de momentele zilei.

Foto: Pascal Pronnier

Dormitorul matrimonial te cucerește nu doar prin amploare și design, ci și prin diferitele zone create: livingul cu șemineu și bibliotecă, dressingul propriu, precum și baia dotată cu aburi, un sanctuar al relaxării și o prezență obligatorie pentru stilul de viață parizian. Cei interesați de acest apartament au posibilitatea de a se muta imediat ce tranzacția a fost încheiată.

Foto: Pascal Pronnier

Foto: Pascal Pronnier

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply