Dormitor în stil rustic. Idei de amenajare ușor de aplicat

0

Stilul rustic are un farmec aparte. Oferă o atmosferă caldă și primitoare, perfectă pentru dormitor, iar decorațiunile sunt simplu de ales sau de realizat.

Iată de ce ai nevoie dacă dorești să îți amenajezi dormitorul în stil rustic:

Mobilă cu aspect natural, din lemn

Mobila modernă, în stil scandinav sau minimalist, nu își au locul într-un dormitor rustic. În schimb, mergi pe piese de mobilier cu aspect cât mai natural, din lemn. Piesele simple, din lemn natur sunt cea mai buna alegere. Lacuite superficial sau nelăcuite sunt ideale într-o amenajare de la care se dorește un aer rustic.

Culori pământii

Într-un dormitor rustic ne vom concentra pe culori pământii, precum maro și verde, în special atunci când vine vorba de piesele de mobilier și decorațiuni. Poți aduce un strop de culoare cu ajutorul covorului sau al perdelelor, dar și al plantelor, care vor arăta minunat în acest spațiu. Monotonia cromatica, combinată cu foarte puține note de accent este cea cara dă ansamblului aerul urmarit. În plus este extrem de plăcută și relaxanta o astfel de combinație de culori.

Blană artificială

dormitor in stil rustic

Un covor sau o pătură din blană artificială se potrivesc de minune într-un dormitor rustic, mai ales dacă alegi unele într-o nuanță naturală. Totuși nu este indicat să exacgerezi. Totul trebuie făcut cu foarte multă eleganță și discreție, chiar dacă este vorba despre o amenajare rustică.

Etajere DIY din bucăți de lemn

Sunt foarte simplu de realizat și le poți folosi pentru cărți, flori sau obiecte decorative. Este înnsă de dorit ca lemnul folosit să se integreze în restul decorului. Chiar dacă este vorba despre lemn neșlefuit, acesta trebuie să fie în ton cu restul pieselor d elemn, pentru că, în caz contrar, vor aglomera în mod neplăcut spațiul. Principiul după care trebuie să te ghidezi este acela al unei amenajări extrem de simple.

Mai jos găsești câteva imagini cu dormitoare rustice, pentru mai multă inspirație:

dormitor in stil rustic

 

Vezi și: Bucătărie rustică și elegantă/Amenajarea armonioasă și practică a locuinței

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply