Amenajarea băii în stil italian. Tot ce trebuie să știi

0

La bella figura. Este un concept pe care italienii îl au sădit în rădăcinile existenței lor. Înseamnă „să arăți bine”. Dar nu se rezumă la a fi mulțumit cu propria înfățișarea. Mai degrabă, are legătură cu impresia pe care o creezi, cu imaginea ta în ochii altora. Și această idee nu se oprește la estetica vestimentară. Pentru că ochii lumii văd foarte departe. Și te mobilizează, într-un fel, să pui la punct fiecare detaliu din viața ta. Să trăiești frumos și înconjurat de frumusețe.

La bella figura se referă și la casă, acolo unde italienii excelează prin stilul abordat. Dar, după cum vom afla, stilul nu compromite funcționalul. Și, deși soluțiile italiene pot să crească costurile unei renovări, nu trebuie neapărat să-ți subțieze bugetul. Mai ales că poți plăti mobila în rate. Dar să vedem ce înseamnă stilul italian în baie, acest adevărat simbol al civilizației italiene, primit moștenire de la romani.

Elementul central: dușul fără cadă

Spuneam că stilul nu trebuie să îngrădească funcționalul. Dimpotrivă. Într-o baie italiană, nu trebuie să închizi uși, sau să te cocoți în cadă pentru a face duș. Pur și simplu intri și faci duș. Pentru că nimic nu e mai italian ca un duș fără cădiță și fără cabină. În mod ideal, acesta e poziționat într-un colț și are un paravan fix din sticlă, care protejează restul băii de stropi. Dar cheia acestui sistem este scurgerea. Practic zona de sub duș trebuie săpată pentru a face loc țevilor de scurgere și rigolei care va prelua toată apa înainte să se extindă. Piesa de rezistență este un cap de duș imens poziționat deasupra capului, cu o pară flexibilă pentru mai mult confort. Te vei trezi înaintea alarmei, doar ca să faci duș în această minunăție.

Bideul

Dacă ai călătorit prin Italia, ai observat un element în baie care lipsește cu desăvârșire la noi. Este o invenție franceză, dar pe care italienii au adoptat-o în proporție de 97%. Practic, e greu să găsești o casă fără bideu în Italia. Motivul e simplu: sunt un popor curat. Spală pe jos zilnic, dezinfectează mânerele, toarnă cantități exagerate de balsam la rufe. Asta e țara parfumurilor fine și a detergenților de 3 ori mai eficienți. Igiena este primordială. Iar bideul are un loc central în această lume fără de bacterii.

Decorul

Lumea curată a băii italiene nu poate fi încărcată de un decor prea complicat. De fapt, în ultimii ani, se observă o întoarcere la simplitatea brută. Culorile pământii sunt foarte apreciate. Iar tradiționalul mix gresie-faianță, care pare literă de lege în România, a cam dispărut la frații din peninsulă. În schimb, se folosește rășina epoxidică pentru pardoseală și tencuiala hidrofugă pe pereți. O echipă de meșteri pregătiți te poate îndruma și către alte soluții. Dar important e să știi că poți obține și tu acea fluiditatea italiană în baie, cu linii curate și cât mai simple. A, și bineînțeles, fără țevi la vedere.

Mobilă suspendată

Toate băile italiene dau impresia de spațiu aerisit. Iar pe lângă decor și dușul fără cabină, mobilierul contribuie și el la această imagine. Pentru că e puțin. Și nu are picioare. Mobila italiană de baie este suspendată, ceea ce o face să pară mai ușoară. Și ajută foarte mult când speli pe jos. Din nou, estetic și funcțional.

Pentru mai multe idei, poți să vizitezi magazinele de specialitate sau chiar unele băi din Italia. Dacă ai la îndemână un card de credit precum CardAvantaj, bifezi și renovarea băii, dar și un city-break de inspriație în Italia. Pentru că poți folosi cardul la peste 9500 de magazine din toate domeniile. Și împarte aproape orice în rate.

Sursa foto: CardAvantaj

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply