Ambient stilat si primitor in toata casa

0

Este rezultatul unei puneri în scenă gândite în cele mai mici detalii și derulate într-un timp record. Viziunea designerului de interior Wanda Dinu s-a armonizat impecabil cu așteptările proprietarilor, care au de acum și în oraș un cămin modern, cu un ambient stilat, elegant și confortabil.

Citește și Vilă de vis.

Contextul a fost favorabil din start pentru această amenajare. Proprietarul și designerul Wanda Dinu sunt la a doua „colaborare“ (după amenajarea în anii trecuți a unei reședințe în zona periurbană a Capitalei).

Succesul primei amenajări a oferit multă încredere ambelor părți, iar echilibrul dintre cerințele clientului și sugestiile sau soluțiile designerului s-a produs rapid și fructuos. De altfel, nici nu era loc de prea multe ezitări și tergiversări, deoarece timpul disponibil a fost foarte scurt – decorarea și intervențiile au durat doar o lună și jumătate.

Designerul a lucrat deseori la turație maximă și a căutat permanent soluții optime și pentru alte limitări: buget restrâns, finisaje moștenite de la constructor (parchet deja montat, nișe și grinzi inestetice etc.), muncă de convingere cu viitorii locatari pentru modul de compartimentare (de exemplu, aceștia își doreau inițial o bucătărie închisă și separată de living, dar au fost receptivi la propunerile Wandei și au acceptat în final o formulă open space).

Ambient stilat
Camera de zi spațioasă include zona de living, frontul de bucătărie și masa de dining, într-un ansamblu unitar și coerent. Foto: Sorin Iacob

Citește și Nuanțe pastelate în living.

Rezultatul final a oferit satisfacție tuturor. Proprietarii s-au mutat în casa modernă, cu ambient stilat și primitor pe care și-au dorit-o atât de mult.

Pentru designer, a fost una dintre primele amenajări în stil modern din portofoliul său și expresie a propriei viziuni asupra acestui stil: actual și degajat, dar nu minimalist, elegant fără ostentație, primitor și cald, în culori odihnitoare, neutre, fără stridențe cromatice.

Ambient stilat
Un colț de lectură cu un fotoliu impozant și confortabil a fost amenajat lângă geamul terasei, pentru a profita de lumina naturală. Foto: Sorin Iacob

Citește și Vila cu aer boem.

Peste tot, ambientul este croit cu materiale și soluții atent alese și dozate. Multe intervenții atrag atenția de la prima vedere, dar difuzia luminii (pentru ambientul general, pentru scoaterea în evidență a unor obiecte decorative, pentru percepția de spațiu extins) pare domeniul căruia designerul i-a oferit cea mai multă atenție.

Ambient stilat 2
Proprietarii au acceptat un front de bucătărie liniar, slim și bine echipat, completat cu o masă somptuoasă, ca parte a unui open space generos, alături de zona de living din vecinătate. Foto: Sorin Iacob

Lampadarul din living desprins parcă dintr-un studio de filmare, lămpile decorative discrete de pe ramele tablourilor, oglinzile de mari dimensiuni din mai multe încăperi, corpurile de iluminat impunătoare de deasupra mesei din dining, conceperea unor jaluzele romane dublate de draperii sunt doar câteva exemple în acest sens. Aceste obiecte creează senzația de deschidere amplă, de spațiu generos, inundat de lumină, punctat cu zone restrânse bine evidențiate, ca la o punere în scenă reușită.

A fost nevoie de aceste artificii și pentru că parchetul montat deja de constructor nu a mai putut fi schimbat, iar culoarea sa închisă nu oferea foarte multe variante.

Acest aspect a fost compensat și prin alegerea mobilierului și a covoarelor în culori deschise și cu suprafețe pufoase sau plăcute la atingere. De asemenea, pe lângă parchetul mai sobru, au fost moștenite nișe și grinzi vizibile, care au necesitat mici trucuri de mascare, pentru a obține suprafețe unitare.

Ambient stilat 2
Un cadru impozant la intrarea în casă, în care vedetele sunt
oglinda decorativă de mari dimensiuni și masa-consolă
din inox, cu finisaje din piele fină de vacă. Foto: Sorin Iacob

O mare parte a pieselor de mobilier și a accesoriilor din casă sunt aduse din Olanda și Anglia, completate de obiecte premium din oferta autohtonă. Țesături variate (domeniu pe care designerul îl cunoaște foarte bine) au fost folosite pentru a accentua atmosfe-ra primitoare din dining și mai ales din dormitoare, materialele textile provenind din Olanda și Franța. Toate conturează o ambianță relaxantă și convivială, într-un ambient stilat și primitor, în care membrii familiei se simt cu adevărat acasă.

Un motiv suficient pentru a aprecia munca și inspirația designerului, care le-a intuit dorințele și preferințele pentru a doua oară.

Ambient stilat 2
O grindă din structura construcției a fost adaptată pentru a delimita un colț de lectură lângă fereastra terasei. Foto: Sorin Iacob

Citeste si: Top 12 lucruri ciudate despre animale

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 01/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: Sorin Iacob.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply