Cum te ajută tehnologia să grădinărești cu un minimum de efort

Cum te ajută tehnologia să grădinărești cu un minimum de efort

| | admin
Distribuie articolul pe:

Toolman@Casa-GradinaDacă te împrietenești cu tehnologia, grădinăritul nu mai este o corvoadă.

Filmele SF devin realitate, iar epoca în care grădinăritul era o activitate rudimentară au apus de mult. În prezent, fiecare persoană care are o grădină în jurul casei se poate bucura de beneficiile pe care le oferă tehnologia de top. Munca va fi mai ușoară, iar tu vei ști întotdeauna la timp ce trebuie să faci pentru a pregăti pământul, dar și pentru plantele pe care le cultivi.

Iată ce trebuie să deții și cum te poate ajuta tehnologia să transformi lucrările de primăvară într-o activitate plăcută și relaxantă și cum poți avea o grădină a secolului XXI:

  1. Un motocultor

Uită de sapă, de cazma și de lopată, dar și de teama că vei scoate din buzunar o mulțime de bani pentru una dintre cele mai utile unelte pe care le poți cumpăra în această primăvară. Pe internet poți găsi motocultoare semi-profesionale sau profesionale de cea mai bună calitate, de la producători precum AGT, Bertolini, Ferrari sau Kipor, iar unele magazine online prezintă în fiecare zi oferte speciale pentru astfel de motocultoare.

  1. Aplicația grădinarului pentru Android

Aproape pentru orice activitate posibilă există o aplicație dezvoltată pentru telefoanele inteligente, iar grădinăritul nu putea fi o excepție. O aplicație inteligentă are același rol ca un grădinar profesionist care te însoțește 24 de ore din 24. Înarmată cu 10 capitole pline de sfaturi practice, de idei și de informații utile, „A Gardeners Handbook” te va ajuta să-ți amenajezi grădina așa cum doar în filme ai mai văzut.

  1. Un senzor pentru plante

Unele plante sunt foarte sensibile la condițiile de mediu și se pot ofili, fără ca tu să știi cu ce ai greșit în îngrijirea ei. Parrot Flower Power nu este numele unei formații hippie din anii ’60, ci denumirea unui senzor care poate fi conectat prin bluetooth la telefonul mobil și care monitorizează în permanență umiditatea, temperatura, lumina și nivelul de fertilizare al solului de care dispune planta ta preferată.

  1. O cameră de grădină

Plantele tale vor crește și fără o astfel de cameră care să le supravegheze, însă vei pierde toată distracția. Brinno GardenWatchCam este o cameră foto de 1,3 megapixeli, care face automat fotografii la intervale stabilite de tine (de la 1 minut la 24 de ore) și care îți va permite să vezi, precum în documentarele despre natură, cum s-au dezvoltat plantele tale de când au răsărit și până când toamna le-a îngălbenit frunzele.

  1. Aplicația Garden Plan Pro pentru iPad

Dacă ești un grădinar începător, o astfel de aplicație ți-ar putea fi de mare folos. Nu doar că îți oferă o serie întreagă de tutoriale video care te vor ajuta în activitățile din grădină, dar îți va oferi și informații despre starea vremii, despre cele mai bune plante pentru regiunea în care locuiești și despre cel puțin 140 de specii diferite de flori și legume pe care ți le-ai putea dori în grădină.

  1. O „albină” artificială

VegiBee imită vibrațiile de înaltă frecvență ale albinelor în timpul perioadelor de polenizare. Aceste vibrații eliberează polenul florilor într-o linguriță, iar tu îl poți folosi pentru a poleniza manual alte plante. Rezultatul? O creștere cu 30% a culturii, precum și satisfacția că ai oferit naturii o mână de ajutor.

  1. O stație meteo personală

O stație meteo personală, precum Netatmo Weather Station, măsoară concentrația de dioxid de carbon din interiorul încăperii în care este instalată (spre exemplu, din seră), precum și indexul calității aerului. Informațiile sunt transmise în timp real către smartphone-ul tău.

 

Foto: pexels.com

Distribuie articolul pe: