6 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a vinde o casă

0

Înainte de a vinde o casă, fă câteva lucruri foarte importante și abia apoi postează anunțul de vânzare. Avantajul: poți investi câteva sute de euro și poți câștiga apoi câteva mii, iar profitul ar putea fi și de 1.000%.

ce sa faci inainte sa vinzi casa

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a scoate casa la vânzare, dacă vrei să obții cel mai bun preț:

Plătește facturile

Nimic nu este mai deranjant pentru un potențial cumpărător decât să moștenească datoriile fostului proprietar. Plata la zi a facturilor are un puternic efect psihologic asupra cumpărătorului, care înțelege că actualul proprietar este o persoană demnă de încredere.

Fă o estimare a costurilor

Fă personal o estimare a costurilor de curățenie și renovare sau roagă un prieten sau un specialist să facă acest lucru în locul tău. Vei stabili, astfel, un buget de lucru, iar la suma rezultată adaugă 10% pentru cheltuielile neprevăzute. Nu uita că îți vei recupera investiția. Alege, însă, și magazinele cu cele mai bune prețuri. Spre exemplu, poți comanda online materialele de construcții, iar prețurile pentru astfel de boltari si BCA sau pentru toate celelalte materiale de care ai putea avea nevoie te pot ajuta să faci, cu adevărat, cea mai bună afacere.

Fă o curățenie generală

O casă curată este o casă care arată bine și face o bună impresie asupra potențialilor cumpărători. Însă curățenia nu înseamnă doar ștergerea prafului, ci și renunțarea la obiectele inutile, care creează o senzație de aglomerație și de apăsare. Renunță la toate lucrurile de care nu mai ai nevoie. Acest lucru te va ajuta și atunci când te vei muta în noua locuință, deoarece nu vei mai transporta tot felul de obiecte inutile și vei economisi, astfel, o mulțime de timp și de bani.

Depersonalizează locuința

Gusturile nu se discută, iar modul în care ți-ai personalizat locuința ar putea să nu fie pe placul potențialilor cumpărători. Depersonalizează locuința pentru a-i ajuta pe cei care o vor vizita să-și imagineze cum ar personaliza-o ei înșiși. În plus, ei vor ști că nu vor fi nevoiți să depună un mare efort pentru a „strica” ce-ai făcut tu, ci doar pentru a personaliza casa după bunul plac.

Investește în amenajarea grădinii

Exteriorul casei și grădina din jurul locuinței reprezintă, practic, interfața proprietății cu cel care o va cumpăra și ajută la formarea unei bune impresii despre potențiala achiziție. Știm cu toții că prima impresie este foarte importantă, de aceea trebuie, ca vânzător, să excelezi la acest capitol.

Fă câteva fotografii

Înainte de a posta un anunț de vânzare a casei, fă câteva fotografii și postează-le alături de anunțul respectiv. Potențialii cumpărători detestă să citească un anunț fără să vadă și câteva imagini cu modul în care arată casa respectivă, caz în care vor evita să te contacteze. Dacă nu te pricepi la realizarea unor fotografii foarte reușite, roagă un prieten fotograf să te ajute. El va ști să găsească cele mai frumoase unghiuri și să realizeze câteva poze foarte reușite, care te vor ajuta să primești zeci de apeluri din partea celor care ar dori să cumpere casa. Nu uita că, dacă există mulți potențiali cumpărători, posibilitatea de a face o afacere strălucită prin vânzarea casei este foarte mare.

 

Foto: shutterstock.com/karamysh

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply