6 idei geniale și ieftine cu care casa ta de la țară va arăta ca o vilă sofisticată

1

 

Locuințele retrase și liniștite sunt o oază de relaxare cu un potențial uriaș, mai ales dacă știi cum să le pui în valoare și să îți creezi un mediu în care să te simți cu adevărat ca într-o vacanță. Iar când vrei să scapi de aglomerație și de zgomot, căsuța veche de la țară poate fi răspunsul ideal pentru un weekend fără griji.

casa-de-la-tara

Însă, pentru că îți dorești să ai și un plus de confort, noi ți-am pregătit câteva idei despre cum poți transforma casa veche de la țară într-una cu potențial de vilă de vacanță. Nu ai nevoie de sume uriașe de bani, ci doar de puțină imaginație și de câteva ponturi utile.

Evaluarea structurii locuinței, obligatorie pentru siguranță

Înainte să te apuci de orice lucrare, trebuie să știi exact care este starea construcției și dacă este nevoie să intervii cu ajustări sau întăriri ale pereților de rezistență. Aceștia sunt extrem de importanți, pentru că sunt pilonii pe care se susține întreaga clădire. Este indicat ca examinarea structurii să fie făcută de un profesionist, care îți poate oferi apoi și câteva recomandări. Acest pas este obligatoriu, pentru că este în joc siguranța ta.

Consolidează și înfrumusețează aspectul dintr-un singur foc

Odată ce știi exact care sunt punctele slabe ale casei tale, este timpul să le îmbunătățești. Poți începe prin a întări pereții exteriori cu mortar și cărămizi, apoi adaugă un strat izolator termic, care să îți asigure tot confortul și iarna, fără a-ți încărca enorm facturile. Dacă vrei să prinzi doi iepuri dintr-un foc, aruncă o privire la acest material modern, pe care nu te-ai fi gândit că îl poți folosi pentru a da un aspect nou-nouț și elegant căsuței tale. După cum observi, este foarte rezistent, izolează termic și prețul este accesibil oricui.

casa-de-la-tara-vila-sofisticata

Ia în calcul construcția unor anexe

Dacă ți se pare că locuința este prea mică sau camerele sunt prea înghesuite, poți lua în calcul fie efectuarea unor modificări, fie construcția unor anexe. Cel mai simplu, dar și mai puțin costisitor este să obții autorizații pentru a mai ridica o cameră, o bucătărie exterioară sau o baie. Dacă nu va trebui să intervii asupra structurii inițiale a casei, vei avea o locuință mai solidă, dar și spațiul extra de care ai nevoie.

Renovează interiorul fără a-i strica farmecul

Pentru ca locuința ta de la țară să arate ca o îmbinare armonioasă între tradițional și modern, între vechi și nou, trebuie să ai grijă ca renovarea interioară să urmeze câțiva pași strict necesari: zugrăvirea pereților și, eventual, repararea fisurilor sau spărturilor din ziduri, placarea podelei cu gresie, parchet sau mochetă și mobilarea. O locuință în care păstrezi mobilierul vechi care este încă în stare bună va împrumuta ceva din farmecul unui muzeu țărănesc sau al unui magazin de antichități.

casa-de-la-tara-vila-sofisticata

Îngrijeste-te și de restul curții

O casă cu o grădină plină cu verdeață și flori sau cu câteva plante agățătoare lângă gard arată ca locul ideal pentru a petrece o vacanță. Amenajarea unei grădini poate deveni proiectul cu care să te relaxezi când mergi în weekend la țară, mai ales că grădinăritul are numeroase beneficii asupra sănătății și poate reduce stresul în numai o oră.

Folosește-te și de potențialul anexelor

Podul, pivnița și bucătăria auxiliară pot fi transformate pentru a-ți servi la fel de bine ca o cameră separată. Îți poți organiza un beci plin cu vinuri numai bune de degustat, o mansardă cochetă în care să îți petreci după-amiezile ploioase sau o bucătărie călduroasă în care să coci pâine și plăcinte delicioase.

Când te gândești la vacanțe, primul lucru care îți vine în minte sunt clipele de relaxare și senzația că ai scăpat pentru o vreme de toate problemele. O casă veche pe care să o transformi după placul și gusturile tale poate deveni noul tău loc preferat pentru o escapadă de câteva zile, când vrei să te eliberezi de stres sau când ai nevoie de puțină pace și liniște.

Indiferent cât de veche este casa bunicilor, nimic nu se compară cu amintirile locului în care ai copilărit și care te pot încărca de energie și bună dispoziție imediat, așa că poți începe proiectul de renovare chiar astăzi.

 

Sursă foto: Shutterstock, http://architectsrepublic.com/

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Casa la tara, visul orasanului – cum implinesti dorinta | Club Oferteproprietari.ro

Leave A Reply