5 trucuri inspiraționale pentru a-ți decora grădina cu ajutorul luminilor

0

Iluminarea grădinii are atât un rol practic, funcțional, cât și unul decorativ. Atunci când vrei să dai un aspect estetic luxos grădinii tale, alegerea luminilor potrivite poate face diferența.

Grădinile s-au transformat în spații multifuncționale, care îți îmbunătățesc calitatea timpului petrecut acasă. Fiecare element de design al grădinii tale joacă un rol important, însă luminile sunt cele care pun în valoare aspectul final și care pot să transforme complet aspectul acestui spațiu. Iată care sunt cele mai bune trucuri de iluminat exterior, recomandate de designeri:

Imitarea luminii lunii, cu ajutorul corpurilor de iluminat potrivite

Plasarea unor corpuri de iluminat suspendate, care să creeze mici spații iluminate de-a lungul aleilor sau deasupra terasei este un truc eficient, dacă vrei ca grădina ta să capete un aspect intim și relaxant. Încearcă să îți imaginezi cum ar arăta curtea casei tale dacă ai instala astfel de corpuri de iluminat moderne, care să emane lumină colorată și pe care să le poți alterna în grădină, astfel încât să creezi un spațiu cu adevărat magic. După cum vezi, acestea sunt accesibile oricui și reprezintă varianta ieftină pentru a-ți transforma grădina cu ajutorul luminii.

Corpurile de iluminat solare îți economisesc energia electrică

Dacă îți dorești o grădină modernă, dar ți-e teamă că iluminatul ar putea să îți încarce foarte mult factura la energia electrică, soluția este să alegi niște lămpi solare cu LED, care stochează energia razelor solare pe timpul zilei și emană o lumină difuză noaptea. Acestea sunt perfecte pentru grădinile de dimensiuni mari, pe care este mult prea costisitor să le amenajezi cu corpuri tradiționale de iluminat.

Ascunde firele electrice pentru a-ți proteja investiția

Cei are aleg să își decoreze grădina cu corpuri de iluminat electrice trebuie să ia în calcul cum vor organiza cablurile. În primul rând, este recomandat ca acestea să fie protejate de tuburi, astfel încât să nu fie o atracție pentru rozătoare. În al doilea rând, dacă nu vrei ca acestea să strice estetica grădinii tale, poți alege să le montezi sub pământ. Astfel, ele vor fi protejate inclusiv de îngheț și nu va trebui să îți faci griji că trebuie să chemi mereu electricianul pentru problemele la instalația electrică.

Creează contraste cu ajutorul luminii

Iluminarea grădinii îți permite să fii cât de creativ îți dorești. O idee recomandată de designeri este să nu investești foarte mult efort în a face iluminarea simetrică, ci să creezi niște contraste și jocuri interesante de lumini, care să pună în valoare mai bine anumite zone din grădina ta. Spre exemplu, poți alterna lumini colorate diferit sau poți alege lumini mai puternice pentru iluminarea terasei, păstrând o lumină discretă în restul grădinii tale.

Ține cont de stilul în care este amenajată grădina ta

O grădină modernă, cu o terasă amenajată cu mobilier de lux și plante sofisticate se pretează unui iluminat pe măsură, cu corpuri de iluminat deosebite. Poți alege lămpi suspendate, lampadare sau lampioane, cu forme geometrice sau cu modele clasice. În schimb, o grădină nonconformistă va arăta mai bine iluminată cu LED-uri, spoturi luminoase și corpuri de iluminat rotunde, care vor pune mai bine în valoare stilul grădinii tale.

Tu cum ți-ai decora grădina cu ajutorul luminii? Care ți se par cele mai eficiente corpuri de iluminat?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: 2009fotofriends

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply