5 sfaturi ca să-ți pui la punct casa și curtea pentru iarnă

0

Pentru că iarna se apropie, acesta este momentul perfect să pui la punct ultimele îmbunătățiri ca totul să fie gata atunci când frigul, zăpada și viscolul vor pune stăpânire pe vreme și gospodării. Fie că vorbim despre reparații generale, trecerea la un sistem mai avansat de încălzire a casei sau lucrări punctuale, e obligatoriu ca locuința să fie pregătită corespunzător pentru sezonul rece, pentru un confort mai ridicat și o siguranță sporită pentru tine și familia ta.

5 îmbunătățiri ale casei și grădinii pentru iarnă

  1. Pardoseala cu încălzire

E o soluție recomandată celor care încearcă să reducă cheltuielile la căldură cu până la aproximativ 40%, în fiecare iarnă. Pentru că este considerată destul de costisitoare, între 30 și 40 de euro pentru fiecare metru pătrat, o îmbunătățire de acest gen în casa ta poate fi finanțată cu un împrumut rapid și flexibil, cu rate săptămânale sau lunare. Marele avantaj al unui astfel de proiect este rentabilitatea pe termen lung, prin facturile mult mai mici în cel mai dificil sezon din an, iarna. Aici vorbim despre facturi, în medie, între 150 și 180 lei pe lună pentru o locuință de 100 de metri pătrați, potrivit Adevărul.

  1. Verifică ușile din casă

La pachet cu pardoseala cu încălzire electrică, locuința trebuie să vină și cu o izolare termică de calitate. La acest capitol al izolării termice intră în primul rând ușile din casă și de la intrare. Degeaba investești într-o izolație bună a pereților, în pardoseală cu încălzire, dacă ușile din casă nu se pot închide ermetic. Ultimul lucru pe care ai vrea să-l descoperi în timpul iernii este cum vântul șuieră pe sub ușile din casă. Fie că alegi să schimbi izolația ușilor, fie că le vei schimba cu totul, ușile trebuie să reprezinte prima piedică în fața frigului.

  1. Soluții pentru ferestrele casei

La fel de importante sunt și ferestrele. Nu intra în sezonul rece cu geamuri crăpate sau care nu se închid ermetic, schimba izolația lor și, unde consideri că este cazul, schimbă-le cu totul. Unele firme specializate în montarea geamurilor termopan susțin că termenul de valabilitate expiră după aproximativ 10 ani, pentru cele cu rame din aluminiu. Așa putem sesiza apariția condensului, albirea și mătuirea geamurilor. Dincolo de aspectul neplăcut, ele își pierd din eficiență.

  1. Pregătește-ți acoperișul pentru iarnă

Nu trebuie să spunem acum că nu ar fi indicat să plouă prin acoperiș, logic. Dar sunt lucruri la care trebuie să fii foarte atent atunci când vine vorba despre pregătirea acoperișului pentru iarnă. În primul rând, asigură-te că nu există țigle lipsă, sparte sau slăbite, apoi verifică posibilele scurgeri și uită-te atent după anumite pete suspecte. Nu uita nici de jgheaburi și burlanele de scurgere, care trebuie curățate. Acoperișul poate fi protejat cu grilaje parazăpezi care să oprească toate căderile de zăpadă de pe casă, iar în cazul în care ai mansardă, geamurile trebuie curățate, temperatura medie trebuie menținută la 20 de grade Celsius, iar locul trebuie dotat cu ventilație, pentru a scăpa de condens.

  1. Scapă de problema noroiului din curte

Iarna nu înseamnă mereu doar metri de zăpadă. De multe ori, e de ajuns să ningă o singură săptămână, pentru ca apoi tot mediul înconjurător să fie dominat de frig și noroaie. Curtea casei este un alt lucru care nu ar trebui lăsat la voia întâmplării pe timpul iernii. O soluție este montarea gazonului artificial în locul ierbii naturale. Dincolo de aspectul plăcut, avantajele unui gazon artificial ar fi dispariția noroaielor din curte, modul ușor de întreținere, faptul că se instalează extrem de simplu, precum un covor și reprezintă cea mai bună soluție pentru zonele umbroase ale curții, unde iarba nu crește, din cauza luminozității reduse.

Iarna poate fi un sezon extrem de frumos, dar și de dificil în același timp. Acestea sunt doar 5 sfaturi pentru cei care vor să fie siguri că locuințele lor sunt pregătite de iarnă, viscol, ger și nămeți. Tu ce măsuri iei să te asiguri că ai o casă sigură și călduroasă în această iarnă?

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright By marigold-y

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply