5 reguli fundamentale de care să ții cont când alegi materialele de construcție pentru casă

0

Fie că vrei să îți construiești o casă sau doar să îți renovezi locuința, alegerea materialelor de construcție potrivite va face o diferență semnificativă nu numai în buzunar, ci și la durabilitatea proiectului.

Când începi un proiect legat de casa ta, primele lucruri la care te gândești sunt cât te va costa totul, cât va dura și ce muncitori să angajezi astfel încât treaba să iasă ca la carte. Însă un aspect la fel de important de care trebuie să ții cont este cum alegi materialele de construcție.

Există numeroase opțiuni pe piață, pentru toate buzunarele și gusturile, dar aceste criterii nu sunt suficiente pentru a decide. Până la urmă, este vorba despre casa ta și cu siguranță nu ai vrea să fii nevoit să repari ce abia ai construit, pentru că materialele nu au fost suficient de rezistente sau alese greșit încă de la început. Iată ce e bine să iei în considerare înainte:

Firma de la care cumperi trebuie să fie una de încredere

Există zeci de producători pe piața construcțiilor, însă calitatea materialelor diferă foarte mult. Când evaluezi firma de la care vrei să cumperi, este indicat să te uiți și la vechimea ei pe piață, dar și la cât succes are. O companie care face profit, se extinde și reușește să aibă succes este una care știe să vină în ajutorul clienților ei cu materiale de calitate, astfel încât să își creeze o reputație impecabilă și un număr mare de oameni care îi rămân fideli.

De exemplu, compania Arabesque, unul dintre cei mai mari distribuitori de pe piața construcțiilor, este un business 100% românesc, care a reușit să obțină profituri record în ultimii doi ani și să se extindă în mai multe orașe ale țării, semn că produsele pe care le comercializează sunt extrem de cerute.

Evită să alegi cel mai mic preț

Cu toții ne dorim să scăpăm cât mai ieftin cu renovarea sau construcția casei, iar tentația de a alege produsele cu cel mai mic preț este mare. Însă un astfel de proiect pentru casă este o investiție pe termen lung. Degeaba salvezi acum bani dacă peste un an sau doi trebuie să refaci totul de la zero, pentru că ai ales materiale de proastă calitate.

Dacă nu ai pus deoparte suficienți bani, este mai bine să mai aștepți puțin până strângi toată suma decât să te pripești și să faci o greșeală elementară. De asemenea, informează-te de pe forumuri sau bloguri despre materialele pe care urmează să le cumperi și află ce spun alți oameni care le-au folosit. Așa poți afla care sunt cele pe care merită să dai banii.

Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie

Primul instinct este să iei cantități mai mari de materiale de construcție decât îți trebuie, doar ca să fii sigur că îți vor ajunge. Însă când ajungi să cumperi mai multe găleți de vopsea pentru că încă nu te-ai decis asupra unei culori, este deja vorba despre o risipă inutilă. Cel mai bine este să îți calculezi pe metru pătrat de câtă gresie, faianță, parchet, materiale izolatoare etc. ai nevoie și să cumperi puțin peste acea cifră.

Un lucru căruia puțini îi acordă atenție, deși te ajută să economisești timp și bani, este să îți faci un plan de la bun început. Asta înseamnă că trebuie să știi cu exactitate cum vrei să arate casa ta și de ce anume ai nevoie.

Optează pentru materiale durabile și ignifuge

Siguranța ta și a familiei tale este cea mai importantă, așa că nu trece peste celelalte calități ale materialelor de construcții, care te pot proteja în cazul unor dezastre naturale sau accidente. Un incendiu sau o inundație pot fi devastatoare pentru o locuință, mai ales dacă materialele pe care le-ai folosit favorizează propagarea flăcărilor.

Protejează-te alegând materiale ignifuge, cu conductivitate termică scăzută și nu uita de sistemele de prevenție în caz de incendiu. Nu numai că te vor proteja de pagube uriașe, dar îți pot salva și viața în cazul unui astfel de incident neprevăzut. Iar în cazul materialelor termoizolante, locuința ta va fi protejată împotriva umezelii și a mucegaiului, care pot provoca afecțiuni respiratorii, alergii și îți pot distruge piesele de mobilier.

Nu uita să citești și eticheta produselor

Atunci când oscilezi între două produse, eticheta poate face diferența. Dacă nu te pricepi foarte bine, roagă un specialist să te ajute. De asemenea, tot pe etichetă vei găsi detalii importante legate de condițiile optime de păstrare a materialelor, astfel încât să fie în perfectă stare atunci când le montezi.

Ce alte aspecte ți se mai par importante atunci când alegi materialele de construcție pentru casă? Ții mereu cont de ele?

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Artazum

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply