5 idei utile pentru o mai bună organizare a bucătăriei

0

Se spune despre bucătărie că este inima locuinței, deci e de la sine înțeles că ar trebui să fie o cameră curată, bine organizată și confortabilă. Totuși, deseori nu găsești câte ceva, descoperi că ai cumpărat degeaba făină, pentru că aveai deja sau dezordinea pur și simplu te deranjează atunci când intri pe ușă.

O bună organizare poate face minuni și nu trebuie să îți rezervi decât o după-amiază pentru a rezolva totul. Pentru a-ți veni în ajutor, iată câteva idei utile pe care le poți folosi și tu.

Folosește borcane

Oricine are pe acasă borcane goale cu care nu are ce face – ce-ai zice să le folosești pentru organizare? Poți pune în ele făină, mălai, semințe, stafide, cacao, fulgi de ovăz… aproape orice! Pentru a-ți fi mai ușor să le identifici, scrie pe ele ce conțin.

Folosește cutii de lemn sau coșuri

Acestea pot fi cumpărate din aproape orice magazin cu produse pentru casă și grădină și așezate în cămară sau pe rafturile deschise. Poți păstra în ele sticlele cu lichide (ulei, oțet, sos de soia etc), cutiile de cereale, snacks-uri, dar și cartofi, ceapă, usturoi, conserve sau alte alimente. Și de această dată îți recomandăm să notezi pe fiecare cutie ce conține.

Folosește o bară pentru prosoape

Interiorul dulapului de sub chiuvetă este adesea aglomerat și dezordonat. Dacă păstrezi produse de curățenie aici, le poți prinde foarte simplu pe o bară pentru prosoape pe care ai fixat-o pe interiorul ușii.

Folosește bibliorafturi metalice

Fixează un biblioraft metalic pe interiorul ușii mobilierului de bucătărie și depozitează acolo hârtia de copt, folia de aluminiu, folia alimentară transparentă și altele. Astfel, vei salva spațiu în interiorul dulapului, iar foliile vor fi mai la îndemână.

Folosește fructiere

… dar nu pentru fructe, ci pentru detergentul de vase și bureți. Acest lucru te va ajuta să menții curat și uscat blatul din jurul chiuvetei, pentru a evita deteriorarea acestuia și apariția mucegaiului.

De asemenea, îți recomandăm să ții cont și de sfaturile din acest articol, unde am vorbit despre cele 3 zone ale bucătăriei.

 

 

Surse foto: iStock, Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply