4 reparații simple pe care oricine ar trebui să știe să le facă într-o locuință

0

Să ai propria locuință poate fi un vis devenit realitate, însă greul abia acum începe. Actul de proprietate atrage după sine multe responsabilități și presupune un angajament mare, de lungă durată, dacă vrei să menții căminul îngrijit și în siguranță.

Ocazionalele reparații sunt doar o parte din preocupările tale, dar partea bună este că unele dintre ele pot fi făcute cu succes chiar și de cineva mai puțin îndemânatic. Suflecă-ți mânecile și află ce poți meșteri prin casă, fără unelte periculoase sau instrucțiuni complicate și fără a mai plăti un specialist pentru asta.

Înlocuiește feroneria uzata sau defectă

Oricât de rezistent și bine finisat ar fi lemnul folosit pentru o piesă de mobilier, feroneria conturează valoarea reală și asigură rezistența în timp. Dacă producătorii mobilei din locuința ta nu au o politică care pune accent pe feronerie de calitate, cel mai probabil, pentru a-și justifica prețul competitiv, au folosit feronerie îndoielnică. De aceea, unele dulapuri nu se închid bine, unele balamale scârțâie și așa mai departe.  

Așa că, uneori, vine vremea să înlocuiești diverse accesorii ale pieselor de mobilier. Nu are sens să discutăm cum, pentru că e foarte intuitiv, ci mai degrabă ne întrebăm unde găsim feronerie de calitate. De la balamale și până la mânere pentru mobilă sau picioare pentru mobilier, gasești aici accesorii pentru orice tip de mobilier de la cei mai buni producători în domeniu.

Zugrăvește ca un profesionist

Indiferent dacă vrei să vopsești o încăpere întreagă sau vrei doar să acoperi o gaură de cui, nimic nu redă prospețimea unei camere mai mult ca un strat nou de vopsea. Dungile lăsate de trafalet sau de pensule sunt ușor de observat și arată aproape la fel de urât pe perete ca vopeaua decojită. Primul pas este să muți toată mobila din încăperea pe care urmează sa o vopsești, și să înlături tot ce este prins în perete cum ar fi tijele folosite in suspensia politelor sau măștile de întrerupătoare.

După ce pereții sunt goi, curăță-i insistent cu un burete umezit ușor sau cu o cârpă uscată. Orice urmă de praf, grăsime și depuneri de funingine va împiedica vopseaua să se așeze uniform pe perete. Folosește bandă adezivă pentru mascarea plintelor sau delimitarea pereților (dacă urmează să folosești culori diferite). După ce ai respectat acești pași, vopsitul propriu-zis va fi floare la ureche.

Repară ușile cu brio

Ușile din toată locuința au nevoie de întreținere permanentă. De la ușile care scârțăie când le deschizi, la cele care se blochează ocazional, ele sunt de regulă foarte ușor de reparat. Uneori, umiditatea poate cauza umflarea lemnului, iar dacă nu există suficient spațiu între ușă și toc, ea va avea tendința de a rămâne înțepenită în toc. Acesta este un semn că trebuie să inspectezi cu atenția ușa, pentru a te asigura că nu are balamalele slăbite sau deteriorate. Ușile în care s-a umflat lemnul pun o presiune mai mare pe balamale, motiv pentru care ele se pot slăbi sau pot începe să scârțâie. Vestea bună este că oricine poate schimba balamalele, așa că nu este cazul să irosești banii pe un specialist nici de această dată.

Schimbă robinetul din care picură apă

Un robinet din care picură constant apă este una dintre cele mai comune reparații într-o gospodărie. Însă, acesta nu provoacă doar un sunet neplăcut, ci este, în realitate, o foarte mare irosire de apă. Agenția pentru Protecția Mediului arată că o gospodărie medie risipește aproximativ 42 000 de litri de apă anual prin scurgeri ale robinetelor, scurgeri care impactează drastic atât mediul înconjurător cât și portofelul tău.

Repararea unui astfel de robinet este un proces foarte ușor: identifică piesa deteriorată, află care este modelul robinetului și cumpără o piesă de schimb identică. Tot ce rămâne de făcut este să înlocuiești pur și simplu piesa defectă.

Prin aceste reparații simple, dar extrem de necesare, te vei asigura că locuința ta rămâne un loc sigur, iar protofelul tău rămâne neatins. Încet, încet vei descoperi toate secretele noului tău cămin.

 

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply