4 lucrări de reparație pe care să le faci în jurul casei, înainte să vină iarna

0

Toamna este anotimpul cidrului, al serilor petrecute la film, al plimbărilor romantice prin parc, dar și al… reparațiilor în jurul casei.

Este momentul ideal să ne punem la punct casa, înainte ca vremea să se răcească foarte tare sau să ningă. Iată care sunt cele 5 lucrări de reparație sau întreținere la care ar trebui să te gândești înainte de debutul anotimpului rece:

Verifică fațada casei

Gândește-te la fațada casei tale ca la o carte de vizită. Este primul lucru pe care îl văd cei care te vizitează sau simpli trecători. În plus, o fațadă bine executată și izolată te poate scuti de cheltuieli suplimentare atunci când vorbim despre încălzirea locuinței.

Așadar, dacă nu a mai fost schimbată de mult timp și se află în stare avansată de degradare, septembrie este luna perfectă pentru a face reparațiile necesare. Ai grijă ca modelul și culoarea alese să se potrivească cu arhitectura casei. În plus, aceasta nu trebuie să facă notă discordantă față de alte case de pe strada pe care locuiești.

O fațadă poate fi executată din o mulțime de materiale – cărămidă, lemn, marmură, granit sau chiar metal și sticlă pisată. Află diferența dintre toate aceste fatade de casa, pentru a face cea mai inspirată alegere pentru locuința ta.

Termoizolează casa

Pentru o locuință perfectă și perfect pregătită pentru iarnă, înainte să verifici starea fațadei, poate că nu ar fi o idee tocmai rea să o și termoizolezi, dacă deja nu ai făcut acest lucru. Asta, bineînțeles, dacă îți dorești și tu camere călduroase pe timpul iernii și un efort financiar mai mic pentru încălzirea casei.

Investițiile de acum, chiar dacă pot fi destul de consistente, reprezintă economii importante în viitor. Poți lua în considerare la acest capitol inclusiv înlocuirea geamurilor, pentru că o tocărie veche poate cântări greu la factura de încălzire. Și etanșeitatea acoperișului trebuie verificată atunci când termoizolezi casa, pentru că și pe aici poți pierde căldură.

Fertilizează gazonul și pregătește-l pentru iarnă

Chiar dacă iarba nu mai crește toamna, rădăcinile gazonului sunt încă active. Fertilizarea pe timpul toamnei asigură o dezvoltare optimă a rădăcinilor, înainte de căderea zăpezii. Acest proces va ajuta firele să răsară mai repede primăvara, pentru că va crea depozite de azot la nivelul solului. În plus, gazonul tău va fi mai rezistent la boli și la secetă în anul ce urmează.

Găsești în magazinele de specialitate fertilizant pentru gazon creat special pentru a fi folosit în timpul toamnei. Acesta are o concentrație mai mare de azot decât fertilizanții obișnuiți. Trebuie aplicat după ultima tundere a gazonului din sezon.

Curăță și depozitează mobila de exterior

Dacă se numește mobilă de exterior, asta nu înseamnă că trebuie lăsată afară și pe timpul iernii. Curăță bine toate piesele și depozitează-le într-un loc ferit de vânt și umezeală, pentru a evita deteriorarea acestora. Ideal ar fi să ai un spațiu de depozitare în casă. Dacă acesta nu există, poți depozita mobila și în garaj sau într-o lemnărie.

Pernele trebuie introduse în mașina de spălat, iar piesele de mobilier trebuie curățate cu detergent de vase și clătite bine. Evită folosirea aparatelor de spălat sub presiune, pentru că pot cauza crăpături în lemn sau pot lua vopseaua de pe mobila metalică.

 

Ți-ai pregătit casa pentru venirea iernii? Care sunt elementele la care trebuie să lucrezi cel mai mult?

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply