3 lucruri la care trebuie să te gândești înainte să-ți construiești o casă în mijlocul pustietății

1

O casă într-o zonă retrasă și liniștită este un vis pentru mulți oameni. Unul care presupune însă și rezolvarea unor probleme destul de dificile.

Înainte să te hotărăști unde cumperi pământ pentru casa pe care vrei să o ridici trebuie să îți stabilești din start un buget pe care să nu-l depășești, dar și un buget destinat reparațiilor finale, care cu siguranță vor exista. Apoi, este necesară o etapă de cercetare minuțioasă a pieței înainte să decizi cu ce firmă de construcții vei lucra. Odată aceste lucruri stabilite, poți trece la alegerea unui loc potrivit. Vrei lângă mare sau la munte? Gândește-te la cât de accesibilă este zona în caz de accidente, la ce distanță se află cel mai apropiat spital sau măcar cea mai apropiată casă. Ai semnal la telefonul mobil? Sunt detalii importante care, în caz de urgență majoră, contează.

În plus, trebuie să ai în vedere trei mari probleme pe care trebuie să le rezolvi: asigurarea unei surse de electricitate, accesul la apă și problema canalizării inexistente într-un loc nelocuit sau într-un cătun uitat de lume.

 

  1. Energia electrică

 

Trăim într-o societate care depinde de accesul la o sursa de energie. Nu ne mai putem imagina viața fără telefon mobil, laptop, o sursă de lumină artificială, frigider sau cuptor cu microunde. Pe scurt, cam tot ce ne-am obișnuit să folosim în fiecare moment al zilei depinde de accesul la electricitate. În timp ce e o idee nu tocmai rea să ne întoarcem la origini și să trăim măcar pentru perioade scurte de timp precum bunicii noștri – e mai puțin stresant – mulți dintre noi nu prea își doresc asta.

Chiar dacă visăm la o casă desprinsă de lumea modernă, unde să ne putem deconecta, tot vom vrea acces la lucrurile cu care ne-am obișnuit și care ne uşurează viața. De accea, o investiție într-un astfel de dispozitiv este absolut necesară, dacă visezi la o căsuță departe de civilizație. Este alimentat de motorină și îți va fi de folos nu numai în momentul construcției, dar mai ales după, atunci când alte surse de electricitate – cum sunt panourile solare, cea mai bună soluție în acest caz – nu fac față.

  1. Apa

Apa este esențială și nu putem risca să rămânem fără o sursă de apă într-o zonă retrasă. Primul lucru pe care poți să îl faci este o fântână. Dacă analizele demostrează că apa găsită este potabilă, vei avea o sursă constantă pentru gătit și consum.

Apoi, trebuie să ai în vedere și achiziționarea unui hidrofor, care îți va asigura apă filtrată și la chiuvetele și dușul din casă.

  1. Canalizarea

O altă problemă când vrei să construiești o casă într-o zonă retrasă este faptul că nu vei avea acces la un sistem de canalize. Poți rezolva această problemă prin construcția unei fose septice. Nu este greu de făcut și te va salva de la alte investiții inutile. În plus, dacă vrei să simți cu adevărat că trăiești departe de civilizație, fă și o toaletă în curte, ca pe vremea bunicilor. Oricum e mai simplu de ajuns la ea când te relaxezi în grădină.

Deși pare o corvoadă, construcția unei case într-o zonă izolată nu este ceva imposibil de realizat. Vorbește cu firma de construcții aleasă despre problemele de mai sus și hotărâți împreuna care sunt cele mai bune soluții pentru tine. Apoi asigură-te că în orice moment ai o sursă de electricitate, pentru că de acest aspect depinde cel mai mult confortul tău.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply