10 sfaturi pentru a vă menține bicicleta în stare bună

0

Cine nu vrea să-și păstreze bicicleta ca nouă? Este o tendință generală să nu vă întrețineți sau să vă îngrijiți bicicletele după câteva luni / ani de cumpărare. Pentru a vă menține bicicleta în stare bună, există câteva lucruri simple pe care trebuie să le faceți în mod regulat.

În această postare vă vom împărtăși câteva sfaturi importante de întreținere a bicicletelor care vă ajută pe dvs. și bicicleta dvs. să mergeți împreună mai mult timp.

1. Păstrați-vă bicicleta curată

Primul lucru pe care îl puteți face pentru a prelungi durata de viață a bicicletei este să o păstrați curată. E obositor, dar adevărat. Nu este necesar un kit de curățare. O găleată cu apă cu săpun, un burete și o periuță de dinți veche este tot ce aveți nevoie, deși un degresant adecvat va ajuta la descompunerea uleiului și a granulelor din lanț și pinioane.

2. Verificați periodic anvelopele

Este important să vă verificați anvelopele de la bicicletă în mod regulat. Aruncați o privire amănunțită asupra stării bicicletei și a presiunii aerului. Asigurați-vă că presiunea aerului din anvelope este menținută la nivelurile recomandate de producător. Verificați anvelopele pentru eventuale tăieturi și zgârieturi care ar putea provoca lucruri nedorite, cum ar fi explozia anvelopei. Nu uitați să verificați benzile de rulare a anvelopelor cel puțin o dată pe săptămână, alături de echilibrul și alinierea roților.

Pentru a verifica presiunea în anvelope, puteți utiliza un manometru digital, care afișează presiunea gazului bicicletei pe un afișaj digital.

3. Verificați plăcuțele de frână

Plăcuțele de frână uzate sunt un pericol public. Vă puteți da seama că sunt uzate dacă nu mai vedeți canelurile. Montarea plăcuțelor de frână noi este o soluție foarte ieftină și ușoară și puteți găsi instrucțiuni pe un număr mare de site-uri web. Aveți nevoie doar de un set de unelte și ceva răbdare.

4. Curățați frânele scârțâitoare

Frânele care scârțâie sunt adesea frâne murdare sau cel puțin jante murdare. Curățați-le și uscați-le în mod corespunzător și în majoritatea cazurilor, ați rezolvat problema. Dacă acest lucru nu funcționează, este posibil să fie nevoie să le ajustați.

5. Strângeți frânele înclinate

Dacă frânele dvs. au devenit lente și slabe – adică dacă strângeți maneta frânei și aceasta se deplasează mai mult de jumătate spre ghidon – trebuie să le strângeți. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este să rotiți dispozitivul de reglare a butoiului cu maneta de frână. Dacă acest lucru nu merge, va trebui să scoateți trusa de unelte și să eliberați cablul de frână deschizând piulița de frână, trăgând-o și închizând din nou piulița. Din nou, lăsați internetul să vă fie profesor.

6. Duceți-o la un service profesional

O vizită la un service profesional o dată pe an ar trebui să fie de ajuns, în mod ideal la începutul primăverii, dacă ați fost suficient de curajos pentru a merge cu bicicleta în timpul iernii. Nu este nici o rușine să apelați la profesioniști.

7. Ungeți-vă bicicleta

Cumpărați niște lubrifianți speciali pentru biciclete și folosiți-i cu ușurință pe orice părți ale bicicletei, unde metalul atinge metalul. Nu are rost să ungeți lanțul decât dacă l-ați curățat corect mai întâi – veți înrăutăți lucrurile.

8. Verificați dacă roata dvs. este ajustată

Întoarceți bicicleta cu susul în jos și rotiți roțile. Se clatină puțin dintr-o parte în alta? Dacă da, au nevoie de ajustare. Aceasta este o soluție rapidă, dar nu una pentru amatori, deoarece aveți nevoie de echipamente speciale. Un magazin de biciclete va face acest lucru contra unei taxe.

9. Alegeți șaua perfectă

Dacă sunteți predispus la dureri de șolduri, experimentați puțin cu șaua dvs., ridicând-o sau înclinând-o ușor pentru a se potrivi stilului dvs. de călărie. Dacă vă dor genunchii în timp ce mergeți cu bicicleta, este posibil să aveți șaua pusă prea jos. Când pedalați, picioarele ar trebui să fie aproape drepte pe revoluția descendentă.

10. Cumpărați-vă mănuși din latex

Uleiul pentru biciclete este foarte dificil de scos de sub unghii. Dacă este prea târziu pentru asta, frecați-vă mâinile cu detergent de vase și zahăr, adăugând apă chiar la final.

Oricine poate învăța elementele de bază ale întreținerii unei biciclete. Cel mai simplu lucru este să o mențineți curată – acest lucru poate prelungi durata de viață a unor piese precum lanțul și anvelopele.

Dacă aveți nevoie de o revizie completă sau de lucrări mai complexe, cum ar fi verificarea unei roți, vă recomandăm să vă duceți bicicleta la un service de biciclete bun. Pentru sarcinile mai simple, ar trebui să încercați să le faceți singur.

Există câteva elemente de bază de care veți avea nevoie, cum ar fi o găleată, un burete și niște cârpe (tricourile vechi sau cearșafurile de pat sunt cele mai bune. Cu toate acestea, nu folosiți material nou), pe care vă recomandăm să le achiziționați. Per total, veți reduce costurile extinzând durata de viață a pieselor bicicletei.

 

Sursă: WinMedia

Sursă foto: eMAG

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply