10 idei bune pentru o bucatarie mica

1

Daca ai o bucatarie mica nu trebuie sa fii suparata si dezamagita. O bucatarie mica poate sa fie la fel de functionala ca si una mare. Ceea ce facediferenta este strategia de origanizare, utililarea si modul in care alegi ceea ce este important pentru bucatarie.

Iata cateva idei bune pentru o bucatarie mica!

1. Foloseste la maximum spatiul pe verticala. Asta inseamna ceva mai mult decat clasicele dulapuri suspendate. Asta inseamna sa folosesti toti peretii bucatariei. Nu este recomandat sa imbraci bucataria in mobila si dulapuri suspendate. Soluta sta in rafturi si etajere deschise. Daca alegi dulapuri cu rafuri foloseste rafturi din sticla. Transparaneta inseamna spatiu. Un alt truc este aceala de a alege dulapuri suspendate cu usile transparente.

10 idei bune pentru o bucatarie mica

2. Intr-o bucatarie mica este recomandat sa folosesti mobilier alb, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fugi de culoare. Combina culorile cu inox. Inoxul prin luciul lui da spatialitate, asa ca ceea ce se pierde prin culoare se castiga folosind inox.

3. Fa in asa fel incat spotrurile de lumina sa cada pe suprafetele de inox, pentru un truc vizual eficient.

4. Foloseste materiale diferite. Asta inseamna ca poti sa folosesti mobilier cu nuante diferite, dar din aceeasi gama cromatica.

5. Da-i amplitudine spatiului si ai spatii de depozitare dupa placul inimii.

6. Pentru bucatarii mici este recomandat sa renunti la perdele de la fereastra. Daca vrei intimitate alege sistem de transparent rulou pe care sa-l poti cobori doar la nevoie.

7. Daca bucataria ta are o usa spre balcon, aceasta trebuie sa fie elementul central si trebuie sa fie din sticla, de sus pana jos. Daca bucataria are usa, investeste in transformarea ei. Fa dintr-o usa compacta, o usa cu sticla. O sa ai impresia de spatiu.
bucatarii mici.

8. Pereti colorati diferit. Acesta este un truc foarte bun pentru bucatarii mici. Trebuie sa ai grija sa alegi cele mai potrvite nuante si culori, iar peretele zugravit altfel trebuie sa fie unul din peretii mici ai incaperii, iar culoarea sa fie in contrast total cu restul elementelor din bucatarie. Ideea este ca peretele vopsit altfel sa para ca “nu-i de acolo” si sa deschida spatiul.

9. Nu aglomera inutil spatiul cu unelte, instrumente si tehnica de bucatarie. Alege un aparat cu multe facilitati sau doar pe cele pe care le folosesti. Renunta la obiectele pe care nu le folosesti mai mult de trei luni si limiteaza la ceea ce este cu daverat necesar obicetele din bucatarie.

  • 5 solutii simple pentru o bucatarie excelent organizata si comoda

10. Una dintre cele mai bune solutii pentru o bucatarie mica este ordinea si curatenia perfecta in fiecare zi. Se stie ca a face curatenie 10 minute pe zi este mult mai eficient si mai practic decat a abandona lucrurile in ideea ca vei face “curatenie generala”.

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: 10 idei bune pentru o bucatarie mica - Casa Prospera

Leave A Reply