Zugrăveala – ce e de ştiut înainte să începi?

0

Dragi cititori,
Dacă este nevoie să vopsiţi un perete, iată 5 lucruri pe care trebuie să le faceţi înainte de a începe zugrăveala.

  1. În primul rând, verificaţi dacă peretele are spărturi, zgârieturi sau lovituri. Folosiţi glet pentru a le repara pe acestea, dacă există.
  2. Scoateţi aplicele, plafonierele, prizele şi întrerupătoarele. Este mult mai uşor să le puneţi apoi la loc, peste suprafaţa vopsită, decât să încercaţi să vopsiţi pe lângă ele.
  3. Amestecaţi vopseaua foarte bine. Pentru a avea o culoare uniformă, chiar dacă pare omogenă când deschideţi cutia, este nevoie să o amestecaţi.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com
  4. Dacă aveţi trafalet pufos (nu din burete) folosiţi scoci înainte de a înmuia trafaletul în vopsea pentru a înlătura scamele desprinse de pe acesta. În acest fel, nu va face dungi pe perete când aplicaţi vopseaua.
  5. Ca să obţineţi aceeaşi nuanţă şi să nu se vadă zugrăveala diferită între aplicări, este nevoie să terminaţi de vopsit o suprafaţă întreagă (în acest caz un perete) înainte să se termine timpul de vopsire precizat pe cutie. În acest fel, vopseaua se usucă în acelaşi timp şi nu se văd diferenţe de nuanţă între aplicările pe zone diferite.

Când reparaţi zgârieturile, aplicaţi glet, lăsaţi să se usuce, apoi daţi cu şmirghel până ce obţineţi o suprafaţă fină, care va absorbi vopseaua. Dacă nu mai aveţi aceeaşi culoare/nuanţă de vopsea pe care aţi folosit-o iniţial când aţi finisat camera, nu vă faceţi probleme. Atâta timp cât cea nouă vă ajunge să vopsiţi un perete întreg, este în regulă, deoarece este la modă acum să avem un perete accent, vopsit într-o culoare diferită de restul camerei.
Mult succes!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com
 
 
 
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply