Zonele de lucru din bucatarie

0

Organizarea zonelor din bucatarie se face in functie de localizarea surselor de apa, gaz, electricitate si de spatiul avut la dispozitie.

Zona de depozitare cuprinde frigiderul si corpurile pentru pastrarea alimentelor si obiectelor.

Zona de pregatire se afla intre chiuveta si plita si este reprezentata de un front de lucru pentru prepararea alimentelor.

Zona pentru gatit este compusa din plita, cuptor si corpul pentru plita.

Zona de curatare este formata din chiuveta si corpul pentru chiuveta.

Nu uita ca zonele de lucru din bucatarie nu trebuie sa se suprapuna. Cuva de la chiuveta trebuie sa fie orientata inspre plita, pentru ca, altfel, te vor incomoda vasele aflate pe picurator de fiecare data cand vei folosi plita.

Idee: Daca gatesti des si ai o bucatarie mica, amenajeaza pe unul dintre peretii opusi aragazului un panou vertical pe care poti suspenda cosuri pentru depozitarea legumelor si fructelor sau a ingredientelor folosite la gatit.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Roxana Popescu, foto Bogdan Popescu



Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply