Ziua Femeilor de pretutindeni

0

Prima dată, Ziua Femeilor s-a sărbătorit pe 28 februarie 1909, în New York, ca o zi a femeilor socialiste. În următorii 4 ani, şi-a tot schimbat data şi semnificaţia, fiind mutată în 1914 pe 8 Martie, unde a rămas până astăzi. Este o sărbătoare cu multiple motivaţii, de la respect, recunoştinţă şi dragoste pentru femei, până la recunoaşterea mişcării politice şi sociale pentru drepturile femeilor.
În 1977 Naţiunile Unite au invitat statele membre să adopte ziua de 8 Martie ca Ziua Femeilor, iar ulterior, din 2006, fiecare an a avut o temă anume. Tema din acest an este “50-50 până în 2013: mobilizare pentru egalitatea de gen”. În România, această sărbătoare este deseori confundată cu Ziua Mamei, care, conform legii, se sărbătoreşte, începând cu 2010, în prima duminică a lunii mai.
Indiferent de motivul pentru care o sărbătorim şi cui îi urăm “La mulţi ani”, este o ocazie în plus de a mulţumi femeilor dragi din viaţa noastră şi a ne bucura de prezenţa lor. Aşadar, “La mulţi ani!” cititoarelor noastre – ne sunteţi aproape de suflet în fiecare zi a anului!
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply