Zânele şi spiriduşii au nevoie de o căsuţă!

0
www.creamerchronicles.blogspot.ie
www.creamerchronicles.blogspot.ie
Dragi cititori,
Dacă aveţi nevoie de un proiect de bricolaj ce poate fi dus la îndeplinire de cei mici în această vacanţă, vă propun realizarea unei căsuţe cu grădină unde vor locui zânele şi spiriduşii. Toţi avem nevoie de puţină poveste în vieţile noastre, aşa că sigur şi cei mici şi cei mari vor fi încântaţi de această idee.
Aveţi nevoie, în primul rând, de o căsuţă. Aceasta poate fi găsită la magazinele cu decoraţiuni pentru grădină sau, şi mai bine, poate fi transformată dintr-o căsuţă veche pentru păsări, deoarece are dimensiunea potrivită. Trebuie doar un strat nou de vopsea, ferestre şi uşă pictate şi este gata.
Apoi, de un spaţiu pentru a amenaja proprietatea zânelor. Recomandat ar fi să folosiţi un ghiveci încăpător sau un colţ de grădină pe care îl împrejmuiţi cu un gărduleţ făcut din beţişoare de îngheţată sau crenguţe de pom. Odată căsuţa instalată, putem planta câte ceva în mini-grădină, pentru a oferi un spaţiu bogat în vegetaţie, căci, se ştie, zânele şi spiriduşii iubesc natura. Optaţi pentru flori de câmp, care se îngrijesc uşor, sau pentru plante mărunte, care nu se înmulţesc invaziv. Plantele suculente sunt o opţiune potrivită, deoarece cresc greu şi au puţine pretenţii.
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Lăsaţi copiii să preia activitatea de aici încolo şi să decoreze grădina zânelor după cum doresc: cu alei din pietricele, piscină din scoici, leagăne improvizate din beţe şi sfoară, bănci din pietre sau melci. Mobila din casele pentru păpuşi sau miniaturi este, iarăşi, de mare folos, dar dacă nu aveţi aşa ceva prin casă, nu e nicio problemă; mare parte din distracţie este tocmai inventarea şi construirea fiecărui element în parte.
Obiecte de genul unei sfori pentru uscat hainele, cu haine în miniatură puse la uscat, sau un hamac ( o bucată de material legată între două beţişoare) care se leagănă în vânt dau viaţă întregului peisaj şi îi ajută pe cei mici să creadă în magie în continuare. Succes!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.creamerchronicles.blogspot.ie, www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply