Vrei să te muți? Cum găsești casa perfectă

0

BT@Casa-gradinaDacă vrei să te muți într-o casă nouă, trebuie să ții cont de câteva aspecte foarte importante pentru a găsi locuința perfectă pentru tine.

În România se află cei mai mulți proprietari de locuințe din Europa, conform Oficiului European de Statistică Eurostat. Astfel, 96,6% dintre români locuiesc în propriile case.

Dacă ai deja o locuință și vrei să te muți într-o casă nouă sau dacă îți dorești pur și simplu să ai casa ta, trebuie să ții cont de câteva aspecte foarte importante care te vor ajuta să găsești locuința perfectă:

  1. Cum o vei plăti

Pentru a cumpăra o casă, ai nevoie de o sumă mare de bani. Dacă nu vinzi o locuință pentru a plăti doar o diferență de bani, vei avea, probabil, nevoie de un credit imobiliar. Există, însă, credite păguboase, dar și unele foarte avantajoase, precum aceste credite imobiliare care pot ajunge până la 71.250 de euro, fără să ai nevoie de asigurare de viață și ale căror rate le poți calcula din doar câteva clickuri.

  1. În ce cartier te muți

În București, cele mai ieftine locuințe se găsesc în sudul și în estul orașului. În aceste două zone ale Capitalei, prețurile terenurilor au scăzut foarte mult în timpul crizei financiare, iar dezvoltatorii imobiliari au construit zeci de ansambluri de vile și de blocuri de apartamente. Prețurile sunt de până la două ori mai mici decât în centrul orașului sau decât în cartierele de lux.

  1. Alege o locuință nouă

Apartamentele vechi își pierd valoarea de piață de la an la an. Instalația electrică și cea sanitară ar trebui schimbate cât mai curând posibil, iar materialele din care blocul a fost construit se învechesc constant. O casă nouă își va păstra, însă, valoarea de piață pentru cel puțin 30 de ani de acum încolo, iar tu poți privi achiziția unei case și ca pe o investiție de viitor sau ca pe o modalitate de conservare eficientă a unei mari sume de bani.

  1. Nu uita de cutremur

În România, o dată la câteva zeci de ani are loc un cutremur puternic. Primăria Municipiului București a publicat lista imobilelor expertizate tehnic și încadrate în clasa I de risc seismic. Dacă locuiești într-o astfel de clădire, trebuie să te muți cât mai repede! Acesta este și motivul pentru care mulți specialiști consideră că vilele și casele sunt cele mai sigure locuințe, deoarece riscul prăbușirii lor este aproape nul.

  1. Atenție la infrastructură!

Distanța față de locul de muncă este esențială în marile orașe și mai ales în București, de aceea alege o locuință aproape de o stație de metrou sau de o șosea care să-ți permită să ajungi rapid acolo unde ai nevoie. În plus, află dacă există în apropiere magazine sau un mare centru comercial, dar și o școală foarte bună pentru copilul tău și o zonă verde pentru recreere.

  1. Siguranța este foarte importantă

Cartierele unde infracționalitatea este la ordinea zilei te-ar putea păcăli și atrage prin prețurile foarte convenabile la locuințe, însă siguranța ta și a familiei tale este foarte importantă. Informează-te în detaliu cu privire la zona în care intenționezi să te muți, află cât de mare este infracționalitatea și cât de sigur este acel cartier pentru o femeie care merge singură pe stradă în timpul nopții sau pentru un copil care se întoarce seara de la meditații. Astfel de aspecte nu trebuie ignorate niciodată, deoarece sănătatea și siguranța ta și a familiei tale depind de ele.

Foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply