Vopsele lavabile pentru interior – Ghid de folosire

0

Redecorarea oricărui spațiu, fie el acasă, birou sau un spațiu comercial cu care vrei să îți impresionezi clienții, este un prilej pentru a îți stimula imaginația. Rezultatul obținut trebuie să fie unul care îți satisface gusturile în materie de design interior, iar ideal este că spațiul să se transforme într-o sursă de inspirație și pentru ceilalți, prin bunul gust și armonia pe care le transmite.

Atunci când vrei să schimbi un spațiu complet și să îi dai un aer proaspăt este absolut necesar să începi prin a zugravi pereții într-o altă culoare. Pornind de la această schimbare poți adaugă și alte elemente, care vor completă designul interior. Din acest articol vei află cum să folosești vopseaua lavabilă pentru interior și cum să combini culorile, pentru a obține un decor plăcut, armonios și demn de aprecieri.

Vopsea lavabilă pentru rezultate excelente

Înainte de a întră în detalii referitoare la psihologia culorilor și trendurile anului 2023, este important de menționat un aspect practic: calitatea vopselei lavabile pentru interior pe care o vei folosi în cadrul amenajării este esențială pentru a obține rezultatele scontate. De aceea, îți recomandăm vopseaua lavabilă Vitex, pe care o poți găsi la Econstrukt accesând acest link: https://www.econstrukt.ro/vopsele-lacuri-grunduri/vopsele-lavabile-pentru-interior.

Econstrukt este un magazin online în care poți găși tot ce trebuie pentru o reamenajare că la carte, iar vopseaua Vitex și amorsă necesară pentru pregătirea suprafeței sunt produse esențiale, pe care le poți comandă cu livrare rapidă, astfel încât să poți da startul proiectului tău cât mai curând. De ce vopseaua Vitex? Conform specialiștilor Econstrukt, Vitex este una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață la ora actuală, oferind o calitate superioară, garantată de rezultatele testelor la care a fost supusă.

Printre altele, cei care aleg Vitex se pot bucură de avantaje precum: putere mare de acoperire, rată de întindere mare, proprietăți de nivelare a suprafeței, miros slab, conținut extrem de scăzut de compuși organici volatili (aproape de 0), rezistență maximă la curățare umedă frecvența (Clasa I), lipsa compușilor periculoși pentru sănătate (cum ar fi amoniacul), proprietăți antimicrobiene.

În plus, Vitex este o vopsea lavabilă care deține numeroase certificări. Câteva dintre acestea, în funcție de produsul ales, sunt IAC GOLD & A+ Indoor Air Quality, Ecolabel, certificarea IMSL pentru vopsele antimicrobiene și hipoalergice, respectarea standardului EN 71-3 pentru vopsele potrivite pentru jucăriile copiilor și altele.

Nu în ultimul rând, un alt motiv pentru care Econstrukt recomandă această vopsea lavabilă este sistemul de colorare Vitex, unic pe piață de profil, care oferă peste 4500 de variante de nuanțe!

Acum că știi ce produs poți alege pentru rezultate impecabile, este timpul să discutăm despre folosirea culorilor în designul de interior, iar următoarele informații te vor inspiră, fără îndoială, să alegi cele mai bune variante pentru culorile pereților.

Psihologia culorilor și trendurile anului 2023

Anul 2023 este pentru mulți dintre noi un prilej pentru noi începuturi, având în vedere perioada dificilă pe care am traversat-o cu toții. De ce să nu profităm de acest sentiment pentru a transformă spațiile din interior în care petrecem timp: casă, biroul sau spațiile comerciale?

Atunci când alegi o culoare pentru vopseaua lavabilă de interior este necesar să ții cont de psihologia culorilor și de complementaritate, astfel încât spațiul proaspăt redecorat să transmită exact starea pe care o dorești, dar să fie și armonios din punct de vedere vizual. Poate îți dorești să fii mai calm, mai optimist sau mai energic, iar aceste stări pot fi obținute cu ajutorul culorii potrivite. Și magia culorilor nu se oprește aici! În funcție de culoarea de vopsea aleasă poți crea un design modern, tradițional, romantic sau cald. De fapt, nu există limite atunci când vină vorba de stările și stilurile de design care pot fi obținute prin simplă alegere a culorii potrivite!

Iată două trenduri propuse de Vitex și efectul pe care îl poți obține cu aceste culori!

Desireé (1219) pentru noi începuturi într-o atmosfera caldă

Nuanță 1219 Desireé, care este un lila pastelat, a fost vedetă anului 2022, însă caracterul sau atemporal o menține în topul preferințelor și anul acesta. Emană calm și induce o stare de optimism. Este ideală pentru noi începuturi și pentru cei care doresc să își exploreze spiritul creativ.

Desireé poate fi integrată perfect într-o amenajare luxurioasa și caldă a dormitorului. De asemenea, este o idee perfectă pentru amenajarea unei ceainării, insuflând o atmosfera primitoare și caldă, dar în același timp contemporană.

Pentru un efect zen o poți folosi împreună cu accente în nuanțele Clean Air (0783) – un verde olive pastelat care încurajează introspecția și Luna Moon (0017) – un off-white simplu și elegant.

Prosperity (0107) – O alternativă mai caldă la culoarea anului 2023

Prosperitate este ceea ce ne dorim cu toții în 2023, iar această culoare de roz închis prăfuit insuflă pe deplin ideea. Mai mult decât atât, Prosperity este varianta ceva mai caldă a culorii anului 2023 propusă de Pantone: îndrăznețul și nonconformistul Viva Magenta.

În fiecare an, Institutul Pantone anunță o culoare statement, iar 2023 a fost despre îndrăzneala, curaj și optimism. Viva Magenta le este dedicată celor care își doresc să rescrie povești. Fiind reprezentată de un ton roșu crimson (o nuanță de roz) situat undeva la confluența dintre rece și cald, Viva Magenta poate fi intimidantă, acaparând tot spațiul interior în care este folosită. Varianta Prosperity propusă de Vitex poate fi o alegere care se apropie de culoarea anunțată de Institut, plușând prin calm, romantism și intensitate.

Prosperity este alegerea ideală pentru living sau birou. Pentru a îi diminua din intensitate, o poți combină cu nuanță de bej Bleached Meadow (0376).

În cazul în care vrei să îndrăznești mai mult în 2023, poți folosi oricând sistemul de colorare Vitex pentru a obține culoarea anului: o vopsea lavabilă magenta, nuanță ideală pentru cei care vor să își depășească limitele.

Dacă vei ține cont sau nu de trenduri, rămâne doar la alegerea ta. Important este că spațiul pe care îl vei amenaja să vorbească despre ține și să îți transmită stări pozitive. Iar pentru cele mai bune produse pe care le poți folosi pentru a da o nouă față pereților, nu uită că ai la dispoziție magazinul online Econstrukt, unde găsești cea mai bună vopsea lavabilă pentru interior de la Vitex, amorse și toate cele necesare proiectului tău.

Foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply