Volume bine definite într-o locuință modernă

0

Volume bine definite într-o locuință modernă – O poveste interesantă, cu detalii inedite, însoțește proiectul de amenajare al acestui apartament de 90 mp din nordul Bucureștiului. Luciana Georgescu, designerul SpotOnDesign, s-a raportat la stilul de viață și la hobby-urile celor patru membri ai familiei.

Un joc fascinant de lumini este dat de corpurile de iluminat cu fascicul direct (lampa Nashville – 1.214 lei) și de cele cu lumini de atmosferă (modelele Seismo, cu abajururi din ciment – 379 lei/buc.).

Pereții au fost vopsiți uni pentru a scoate în evidență designul interesant al pieselor folosite, precum este aplica din fundal, model Aberdeen Black (852 lei).

Atmosfera relaxantă și jovială din living a fost creionată de designer cu ajutorul unor mici accente decorative, atent coordonate. Pernele sunt model Baryton și au prețul de 59 lei/buc., iar decorațiunile în formă de fructe sunt 224 lei/buc.

fost una dintre cele mai vesele ședințe foto avute până acum, căci am avut parte nu doar de o ambianță vivantă, ci și de informații savuroase, care au făcut din povestea acestei amenajări una dintre preferatele noastre. Aici locuiește o familie frumoasă, împreună cu cei doi copii ai lor. Fetița are zece ani, iar băiatul șapte ani, hobby-urile celor doi copii sunt înotul, sporturile de iarnă, pianul și chitara.

Luciana Georgescu, designer SpotOnDesign Tel.: 0745.622.840 www.spotondesign.ro

Chiar și într-un apartament modern, ambientat în culori îndrăznețe, poți obține o atmosferă liniștită dacă mizezi pe piese cu o geometrie simplă și pe suprafețe
uni sau cu patternuri discrete, ton sur ton.

Influențele scandinave se remarcă în special în living, datorită taburetului Wire Dumbbell Nude (889 lei).

Amenajarea nu trebuie să fie încărcată cu elemente decorative. Unele cu design îmbietor, precum este vaza Grey (187 lei), sunt suficiente pentru a vibra interiorul.

Pasiunile zilnice ale acestei familii au fost cele care au determinat conturarea acestui proiect de ambientare. Începuturile poveștii sunt atipice, în sensul că cei doi soți au decis în urmă cu ceva timp să își renoveze apartamentul în care locuiau și pentru mai mult confort au căutat o locuință în care să se mute provizoriu, pe perioada șantierului din vechiul cămin.

Jocurile de forme geometrice particularizează ansamblul de mobilier, care aduce un plus de dinamism încăperii. Fronturile albe diminuează din masivitatea compoziției.

 

Covorul cu imprimeu jovial este model Clyde și a costat 699 lei, iar lampa de birou este model Valencia Black și prețul ei a fost de 449 lei. Mixul de elemente a fost atent coordonat.

Lampa Valencia Gold este imaginea miniaturală a unui soare mereu surâzător. Prețul acesteia a fost de 449 lei. Pe lista de cumpărături a mai fost inclus covorul călduros, model Polka Monkey, care a costat  699 lei.

Pentru că le-au plăcut zona și atmosfera aerisită din locuința temporară, s-au decis să cumpere acest apartament și să se mute aici. Deoarece cunoșteau lucrările Lucianei Georgescu, de la SpotOnDesign, și stilul de lucru al acesteia, au decis să îi dea mână liberă. Primul pas făcut de ea a fost revitalizarea spațiului, cu ajutorul unor finisaje noi. Pardoselile au fost îmbrăcate în parchet stratificat, tip dușumea, de la Romtec Invest, iar pentru placările ceramice a apelat la colecții moderne din portofoliul SSAB. Atmosfera degajată, cu trimiteri nordice a fost pe placul întregii familii, care apreciază, în egală măsură, și latura practică a pieselor aduse în context.

Texturile moi și pufoase sunt bine-venite în orice fel de dormitor, iar dacă drapajele au și culori solare, atmosfera caldă este asigurată. Designerul a ales aici pledul Maia Badine, din bumbac, al cărui preț pornește de la 306 lei, în funcție de dimensiuni.

Tandemul gri-galben continuă să fie unul atractiv în interioarele contemporane.  Pentru ca monotonia să nu se instaleze într-un astfel de spațiu, Luciana a optat pentru un mix de texturi lucioase (pentru mobilier) și cu imprimeuri delicate (pentru placările murale).

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Toate produsele sunt disponibile prin www.zazui.ro.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply