Vizită la acvariul din Sentosa, Singapore I

0
Arhiva personală
Dragi cititori,
Până să ajung în Singapore fusesem o singură dată la acvariu. Acum vreo doi ani, la Constanța. În rest, le-am ratat pe toate ori din lipsă de timp (la Valencia), ori pentru că am avut cu totul alte priorități (în Barcelona). Dar ce-am văzut în Sentosa a meritat așteptarea.
De data asta, acvariul din Sentosa, Singapore a fost a doua vizită pe listă, după Marina Bay. Nu aveam cum să ratez ceea ce a fost, până în 2014, cel mai mare parc marin din întreaga lume, până când în China s-a construit unul și mai mare! S.E.A. (South East Asia) Aquarium te lasă cu gura căscată de uimire încă de la intrare: rechinii îți transmit parcă „Bine ai venit!” dintr-un tunel imens. Cred că am petrecut acolo un sfert de oră uitându-mă după imenșii fioroși, deși poți traversa zona într-un minut!
Arhiva personală
100.000 de viețuitoare în 49 de habitate
Înăuntru am descoperit, pe rând, toate cele 49 de habitate marine, care reprezintă cele mai importante zone oceanice de pe glob. Printre acestea, am găsit Golful Bengal, Marea Java, Golful Persan, Estul Africii, Marea Chinei și Marea Roșie. Poate că vă întrebați dacă este și Marea Neagră, dar nu se află acolo! Specii găzduite la parcul marin? Ei se mândresc cu peste 800, ce însumează 100.000 de exemplare care trăiesc în 45 de milioane de litri de apă. Adevărul este că am văzut niște reale ciudățenii, nici nu știam de existența lor: dragoni de mare, crabul albastru, crabul păianjen, tot felul de scoici ciudate și Nautilus pompilius – un pește-moluscă îngrozitor de urât. Nu mai socotesc frumoasele pisici de mare care parcă zburau prin apă, rechinul-ciocan, chirurg regal (Dory în filmul de desene animate) și peștele clovn (celebrul Nemo) printre alte sute de pești frumos colorați, plus stele de mare, meduze fosforescente și alte viețuitoare marine rare.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply