Viva Magenta, culoarea anului 2023

0

Culoarea anului de la Pantone, Viva Magenta 18-1750, este o nuanță înrădăcinată în natură, descendentă din familia culorii roșii și expresia unui nou semnal de forță. Curajoasă și aprinsă, este o culoare vibrantă a cărei exuberanță este o adevărată sărbătoare, o expresie a optimismului.

Puternică și plină de forță, este un nou roșu animat care se bucură de bucurie pură, încurajând creativitatea și exprimarea sinelui fără reținere, o nuanță electrizantă și fără limite care se manifestă ca o declarație remarcabilă. „În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia culorii roșii și este inspirat de unul dintre cei mai prețioși coloranți aparținând familiei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și strălucitori pe care i-a cunoscut lumea,” spune Leatrice Eiseman, de la Institutul Pantone. Dar tocmai pentru că este o culoare atât de puternică, se poate dovedi dificil să o integrezi în decorul casei tale. Și totuși… se poate!

Atunci când decorezi un spațiu, cel mai bine ar fi să începi cu piesele esențiale, precum canapeaua sau un set de fotolii tapițate masive în culori îndrăznețe. Acestea umplu destul de mult  spațiu și îl pot domina atunci când sunt în culori vibrante precum Viva Magenta. Pentru a echilibra camera, poți păstra vopseaua de perete de culoare neutră și poate adăuga un covor gri deschis. De asemenea, poți adăuga o pernă galben muștar închis pentru a crea un contrast pe măsură.

Canapea 3 locuri Night Fever Violet – imagine-1

Canapea 3 locuri Kare, 12,231 lei

Altă idee pentru a integra culoarea Viva Magenta în decor:  un tapet cu care să creezi un perete de accent. Și o pereche de draperii groase din blackout magenta ar putea schimba total atmosfera, mai ales dacă le asortezi cu un tablou în culori vibrante. De asemenea, poți achiziționa huse magenta pentru scaunele de sufragerie.

Dar odată cu anul, trece și culoarea, așa că la anul va trebui să schimbi canapeaua. O idee mai puțin costisitoare ar presupune achiziționarea de piese mai mici. Articolele de decor de culoare magenta, cum ar fi ramele foto, pernele, covoarele, vazele, lămpile, oglinzile, rafturile pentru cărți vor aduce un plus de vitalitate sufrageriei tale. Sau, dacă ai destul curaj, poți încerca să-ți vopsești anumite piese mai vechi: ce modalitate mai bună de a da o nouă viață unei piese vechi de mobilier mult iubită dacă nu cu o vopsea în această nuanță electrizantă?

Foto: 123RF/Pantone/PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply