Verdețuri și struguri I

0
www.pixabay.com
Ioana Preda, București
Dragii mei,
Vă trimit câteva rânduri despre efectele magice pe care le au unele plante asupra sănătății. De data aceasta vă recomand tarhon, leuștean, busuioc și o cură cu struguri (fiindcă de acum începe sezonul lor).
Se știe că plantele bine alese pot ameliora sau chiar trata anumite afecțiuni. În cele ce urmează vă dezvălui
câteva efecte benefice pe care le-am descoperit la plante banale, care se regăsesc în orice grădină de lângă casă.
Tarhonul aduce poftă de mâncare. Tarhonul stimulează apetitul și digestia. Pentru regenerarea ficatului, se face o cură cu ceai de tarhon, dintr-o linguriță de frunze uscate, la o cană cu apă clocotită. Se consumă 3 căni pe zi, timp de 2 săptămâni. Împotriva migrenelor sau a durerilor reumatice, se pot face frecții cu un macerat din 2 linguri de frunze și 1/2 pahar cu oțet de vin. Se acoperă și se lasă 8-10 zile în loc întunecos. Pentru un efect rapid, se pot face frecții de 2 ori pe zi.
Leușteanul te scapă de stres. Tinctura de leuștean previne depresiile. Se prepară din 5 lingurițe de frunze uscate, care se pun la macerat 10 zile, în alcool alimentar. Se recomandă a se consuma de 2-3 ori pe zi, câte 20-25 picături. Pentru grăbirea vindecării arsurilor solare se pot folosi și cataplasmele cu frunze de leuștean zdrobite, aplicate pe zonele afectate.
Busuiocul este un leac străvechi. Uscat sau proaspăt (îl găsim în hipermarketuri la ghivece), este un ideal antiinflamator, cu rezultate împotriva cistitelor. Se consumă cu plăcere în prepararea salatelor cărora le imprimă un gust bun, caracteristic. La fel de benefic este și ceaiul. Se poate consuma la micul dejun, pentru că are un gust foarte bun. În plus calmează durerile intestinale și reduce simptomele răcelii.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply