Venitul minim necesar pentru programul Prima Casa

0

Executivul a facut un anunt in care ne informeaza ca bancile par pregatite sa acorde primele imprumuturi prin intermediul programului guvernamental.

Pentru a beneficia de acest program prima conditie pe care trebuie sa o indepliniti este sa nu aveti in proprietate o casa si sa nu aveti credit ipotecar, deoarece programul se adreseaza celor care au nevoie de o locuinta.

In ceea ce priveste veniturile persoanei care isi doreste casa, ministrul Finantelor, Gheorghe Poegea a declarat pentru Antena 3 ca acestea trebuie sa fie suficient de mari pentru a putea achita casa.

Avansul minim

Avansul minim va fi de 5% din valoarea creditului, iar cei care au un avans mai mare vor primi o garantie de la stat tot de 60.000 de euro.

Daca nu veti putea plati trei luni, veti fi obligati sa parasiti locuinta, banca va executa garantia, iar ministerul de Finante va transfera acesti bani, mai informeaza Antena 3.

Peste 20 de banci interesate

Peste 20 de banci sunt interesate de acest program si deja si-au depus ofertele la Ministerul de Finante. Urmand ca in urmatoarele doua saptamani Guvernul sa selecteze ce banci se califica, informeaza Stirileprotv.ro.

Venitul minim necesar

Dobanzile variaza intre 5 si 14% pentru imprumuturile in euro.

Deci la cea mai mica dobanda o familie cu venituri de 1.800 de lei poate imprumuta cu usurinta 30.000 de euro pentru care va plati o rata lunara de 184 euro. Pentru un imprumut de 60.000 de euro, venitul minim necesar este de 3.100 de lei, cu o rata de 370 euro, informeaza Stirileprotv.ro.

Discuta mai pe larg acest subiect si in topicul de pe Forum.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: Antena 3 & Stirileprotv.ro
Foto: Stockxpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply