Veniți să vedeți Galațiul, aveți ce vizita în oraș

1
Foto: Petrea Chiru
Foto: Petrea Chiru
Petrea Chiru, Galați
Stimată redacție,
Pentru concursul “Vacanța mea” propun altceva decât s-a publicat până acum. Invit cititorii revistei să viziteze Galațiul.
Includeți Galațiul într-un circuit turistic sau abateți-vă din drumul spre mare ori, de ce nu, veniți special la Galați. Aveți ce vedea, aveți unde vă caza, aveți unde vă petrece câteva zile bune. Orașul are muzee interesante: Muzeul de Istorie împreună cu Casa Colecțiilor și Casa Cuza Vodă, Complexul Muzeal de Științele Naturii care are Grădină Botanică, Acvariu, Planetariu și Observator Astronomic, diverse expoziții tematice și Grădina Zoologică în Pădurea Gârboavele.
Și dacă ajungeți la Gârboavele mergeți să vizitați herghelia din Tulucești, unica din țară, care crește cai din rasa Ghidran și unde puteți învăța să călăriți.
Trebuie să știți că Pădurea Gârboavele este rezervație forestieră și că orașul are 4 zone protejate: Parcul CFR, Grădina Publică, Parcul „Eminescu“ și faleza Dunării. Când vă scriu, faleza inferioară este inundată. Parcul „Eminescu“, deși mic, pur și simplu te încântă, iar faleza este de admirat, printre altele și pentru numeroasele sculpturi în metal amplasate pe toată lungimea ei.
Galațiul este presărat cu numeroase statui care-i amintesc istoria și multe jocuri de apă. Reprezentative sunt „Păpădia“ și „Fata pe valuri“, puncte de referință pentru gălățeni. „Fata pe valuri“ este cunoscută mai bine, în mod haios ca „Nespălata“. Puteți vedea Monumentul Eroilor Revoluției din 1989 de  lângă Teatrul Dramatic și aranja o plimbare pe Dunăre. Faceți-vă timp și pentru a petrece câteva ore pe malul Lacului Brateș. Adăugați acestor argumente și faptul că Galațiul este centru universitar politehnic și pedagogic și mai nou și de științe economice, juridice, medicină și arte. Are, de asemenea, un Institut de Cercetări și Proiectări Navale, singurul din această parte a Europei. Și încă ceva, restaurantele vă oferă printre altele, evident, preparate din pește. Poate mi-au scăpat multe dintre lucrurile frumoase și interesante pe care le puteți vedea, dar vă las pe voi să le descoperiți.
Vacanță plăcută vă doresc și vă aștept în Galați!

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Foarte bun acest articol si orientat pe ceea ce ar trebui sa facem mai des cu totii. Haideti sa ne cunoastem tara si apoi sa afirmam ca la noi nu mai e nimic de vazut. Nu doar in strainatate iti poti satisface dorinta de noutate si confort. Mie mi-ar placea sa vizitez fiecare coltisor al ei si apoi sa ma abat pe meleaguri straine. Sper sa mai citesc si alte articole despre orasele patriei.

Leave A Reply