Vaze frumoase din sticle reciclate

0
habasescu obiecte 2
Elena Habasescu
Dragii mei,
E plină România de sticle de plastic. În unele județe cum este și al meu, malurile apelor și pajiștile unde mulți dintre români petrec sfârșitul săptămânii
sunt pline de sticle aruncate la întâmplare.
Elena Hăbăsescu, loc. Bocșa, jud. Caraș Severin
M-am gândit ce se poate face din ele și printre alte încercări am făcut câteva vaze frumoase pentru flori. Nimeni nu va bănui ce ascunde imaginea colorată  a unei astfel de vaze decât dacă se va uita în interiorul ei. Cine are grădina cu flori își poate umple casa cu ele folosind astfel de recipiente. O calitate foarte bună pe care o au aceste vaze este aceea că nu se sparg dacă le scăpăm pe gresie sau dușumea.
Pentru a realiza o astfel de minune avem nevoie de :
 1 sticlă de plastic
 1 șervețel cu model
 câteva șervețele pentru bucătărie
 aracet pentru lemn
 lac pentru exterior sau pentru bărci
 1 pensulă pentru lac
 1 pensulă pentru aracet
Cum procedăm:
Tăiem sticla la mărimea dorită  pentru vază. Ungem cu aracet o porțiune din vază și aplicăm un șervețel de bucătărie peste aracet. Continuăm să aplicăm, pe porțiuni, șervețele până acoperim toată vaza inclusiv fundul acesteia. Când ajungem la marginea de sus a vazei avem grijă să petrecem șer-vețelul și în interiorul ei pe o porțiune de 3-5 cm folosind și aici aracet.
Lăsăm să se usuce primul strat de șervețel și mai aplicăm încă un strat încrețind puțin hârtia. După ce se usucă și al doilea strat aplicăm și șervețelul cu model desfăcând numai stratul cu model (șervețelul are 3 straturi). Putem aplica și bucăți de ziar sau revistă cu scris sau cu fotografii. Lăsăm să se usuce bine și stratul cu model după care dăm toată vaza cu lac pentru bărci inclusiv pe porțiunea din interior unde am aplicat șervețele. Trebuie să dăm două straturi de lac pentru a-i mări rezistența la spălat atunci când va fi nevoie.
Până se usucă lacul este bine să ținem vaza undeva afară sau într-o încăpere unde nu se locuiește pentru că lacul este toxic. Ca să ne fie ușurată munca vom folosi un dispozitiv mai înalt decât vaza (tub de plastic, spray pentru țânțari) peste care vom pune vaza cu gura în jos să o putem lăcui sau să se usuce. Încercați și voi.Spor la lucru și numai bine!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply