Vaze din materiale reciclate

0

Angelica Ciobanu, loc. Dobroteşti, jud. Teleorman
Dragi cititori şi dragă redacție,
Citesc lună de lună revista Practic Idei, dar este prima dată când vă scriu și vă prezint niște vaze.
„Sparg gheața” acum cu un material despre două vaze din materiale reciclate şi două modele de flori de pus în vază. Prima vază pe care am realizat-o a fost dintr-un borcan de cafea care avea o formă mai deosebită. Tot gândindu-mă cum aş putea s-o valorific şi având nişte sticluțe de ojă mai veche, m-am hotărât să aplic tehnica decoupage cu şervețel şi în loc de vopsea, am folosit ojă. Am turnat ojă direct din sticluță pe borcan, apoi am întins-o cu pensula. Am întins şervețelul direct peste oja aplicată, eliminând urmele de aer, apoi am turnat mici pete de ojă peste şervețel, de diferite culori. Şervețelul a fost în totalitate acoperit de ojă. Am pictat mici detalii, cum ar fi frunze sau petale de flori.

vaza reciclata
Foto: Angelica Ciobanu
O altă idee mi-a venit văzând o cutie dreptunghiulară, un fost ambalaj, pe care am vrut să-l fac util. Am înfăşurat cutia cu sfoară, având grijă să nu las niciun loc liber, iar când am ajuns la capăt am înnodat. Am decorat vaza astfel obținută, cu flori făcute cu tehnica quilling. În ea am pus flori din hârtie creponată şi flori uscate de la buchetele de flori. Le-am dus pe amândouă la grădiniță, pentru că acolo lucrez, ca să împodobească clasa.
Din hârtie poți obține tot felul de forme interesante, citeste cum aici!
 
Un alt model de flori, de data aceasta din plante naturale, l-am obținut din ciulinii aceia care cresc pe marginea drumului şi pe care i-am cules, uscat şi după aceea i-am vopsit cu vopsea-spray, din aceea pentru maşină, culoarea gri şi roşie. A ieşit un frumos aranjament de care sunt mândră! Încercați și voi metodele mele la bricolaje, nu este greu și nu costă nimic, folosind materiale reciclate. În speranța că v-am prezentat un material interesant, vă urez sănătate şi cât mai multe apariții ale revistei!
Află mai multe idei de reciclare creativă in revista Practic Idei si pe pagina de Facebook!
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply