Varza detoxifică și alungă depresia

1

Fănica Doina Țană, Brăila
Draga mea redacție,
De data aceasta m-am gândit să vă scriu câteva rânduri despre varză. Știm că este mai mult leguma iernii, este ieftină, sățioasă, gustoasă, slab calorică, rezistentă la frig, se păstrează bine în frigider, iar murată își sporește calitățile.
Varza este bogată în vitamine și oligoelemente, vitaminele A, B1, B2, PP, C, potasiu, cupru, fosfor, sulf. În plus ajută organismul să scape de toxine și îl remineralizează, iar fibrele de varză, de cea mai bună calitate, previn constipația. Consumată vara, ne ajută să alungăm depresia, să ne detoxificăm organismul și să ne echilibrăm metabolismul. Caloriile verzei: albă – 25 kcal, roșie – 33 kcal, de Bruxelles – 50 kcal, acră – 29 kcal.
Varzaalbă este extraordinară consumată crudă, ac-ționând ca o mătură pentru tubul digestiv. Este alimentul ideal în cura de slăbire, având puține calorii, dar multe fibre ce aduc repede senzația de sațietate și care stimulează digestia. Varza roșie, este mult mai nutritivă decât cea albă. Conține o cantitate mai mare de antioxidanți, de 8 ori mai multă vitamina C. Pigmentul care dă culoarea roșie căpățânii are efecte benefice asupra vederii și regenerării pielii.
Varza de Bruxelles are gustul și mirosul mai intense și mai multă vitamina C, acid folic și foarte multe fibre. Capătă o aromă mai plăcută după ce a fost congelată. Se prepară fiartă sau la cuptor, cu un sos alb lejer.
Varza murată. Se murează atât varza albă, cât și roșie, iar prin murare cantitatea de vitamina B se mărește. Se consumă crudă, în salate, sau fiartă. Preparată, devine mai greu de digerat. Sănătate!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Aer curat | Revista Practic idei

Leave A Reply