Variante de împrejmuire a unui teren, cu avantaje și costuri

0

Atunci când te ocupi de amenajarea casei, trebuie să acorzi o atenție deosebită și elementelor de exterior, care pot să îmbunătățească estetica locuinței. În acest sens, în momentul în care construiești o casă sau te ocupi de amenajarea sa, este necesar să te gândești și cum poți să o împrejmuiești. Astfel, gardul se definește ca o împrejmuire din lemn, beton sau metal, ținând cont că rolul său practic este dublat de cel decorativ. Află care sunt variantele pe care le poți lua în calcul atunci când dorești să împrejmuiești un teren și care sunt costurile și avantajele acestora, pe termen lung.

Garduri din lemn

Unul dintre cele mai folosite materiale pentru garduri este lemnul, oferit în abundență de către natură și folosit din cele mai vechi timpuri de către oameni. În consecință, gardurile din lemn sunt folosite pentru a oferi un aspect rustic locuinței, fiind construite din materiale de o calitate bună, precum lemnul de brad sau molid, care asigură o durată de viață mai mare. Un avantaj clar al gardurilor din lemn ține de ușurința în obținerea materialului. Acest lucru îl transformă într-un material destul de ieftin, prețul fiind un criteriu luat în considerare de către proprietarii de case. Totodată, lemnul are avantajul de a fi prelucrat cu ușurință. Dintr-o singură bucată de lemn, ai ocazia să realizezi adevărate opere de artă, transformând gardul într-o împrejmuire unică, cu ajutorul unor modele interesante. Lemnul este un material excelent și din punct de vedere estetic, un aspect foarte important atunci când îți construiești un gard.

Garduri din metal

Puțin mai costisitoare decât varianta gardurilor din lemn este alegerea gardurilor din metal, care au un aspect deosebit, datorită numeroaselor modele pe care le poți alege, în funcție de preferințe. Cu toate acestea, chiar dacă metalul reprezintă unul dintre cele mai puternice materiale, acesta nu este imun la acțiunea agenților corozivi. Astfel, odată cu alegerea împrejmuirii curții cu un gard din metal, va fi nevoie să folosești grunduri sau vopsele speciale, cu ajutorul cărora poți să previi apariția ruginii. Aceste panouri metalice ideale pentru împrejmuire se pot confecționa din profile rectangulare dar și din aluminiu sau fier forjat, acestea din urmă fiind cele mai rezistente, însă trebuie să iei în calcul și costul ridicat pe care îl va implica o astfel de construcție.

Garduri din beton

Gardurile de beton sunt din ce în ce mai căutate, datorită rezistenței în timp, fiind realizate din panouri prefabricate, care au un design plăcut, se asamblează foarte ușor și nu necesită o întreținere deosebită, având o garanție de cel puțin 20 de ani. Datorită mesei termice, gardul de beton va acționa ca un zid, protejând zona de vânt sau zgomote puternice, favorabil în special celor care trăiesc în apropierea unei artere intens circulate. Mai mult, gardurile de beton sunt unele dintre cele mai stabile și rezistente la actele de vandalism, oferind protecție împotriva efracției. Spre deosebire de gardurile din lemn, gardurile de beton sunt mult mai rezistente împotriva degradării, de aceea nu trebuie să îți faci griji în privința întreținerii.

Garduri din plasă

Singurele tipuri de garduri care sunt recomandate pentru a împrejmui orice tip de spațiu sunt gardurile din plasă, potrivite atât pentru curți și grădini, cât și pentru terenuri sportive. Gardurile din plasă sunt ușor de realizat și se pot monta rapid, cu ajutorul stâlpilor și plasei zincate, ușor de manevrat. Aceste garduri simple implică costuri variate, în funcție de plasa aleasă pentru construcția lor. Poți găsi modele de plasă pentru gard pe https://mathaus.ro/c/plasa-gard/1262, cu ajutorul cărora poți să delimitezi terenuri, să împrejmuiești grădini sau să realizezi rapid cuști pentru animalele tale.

Garduri tip Ranch 

Nu în ultimul rând, gardurile tradiționale din lemn, care te ajută să obții un design modern sau rustic sunt gardurile de tip Ranch, realizate din scânduri fixate vertical sau în formă de cruce, ulterior fiind susținute de niște stâlpi. Dacă ai o curte mare, de tip fermă, acest tip de gard reprezintă soluția ideală, atât din punctul de vedere al efortului, cât și al materialelor necesare. Pentru construcția unui astfel de gard rustic, poți folosi atât lemnul, cât și piatră sau metal, cu diferite modele sau ornamente.

Construirea unui gard nu reprezintă un proiect greu de realizat, însă trebuie să alegi materialele care se potrivesc cel mai bine dorințelor tale și tipului de teren de care dispui. Cu puțină îndemânare și cu sfaturi utile de la specialiști, vei putea să construiești un gard rezistent și plăcut din punct de vedere estetic.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply